Ryan Murphy gaat Netflix-reeks maken over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

Ryan Murphy heeft een contract met Netflix getekend en daar lijkt de streamingdienst nu optimaal gebruik van te maken. Nadat Murphy eerder dit jaar het gelauwerde Ratched afleverde, werkt hij nu aan een reeks over een van de meest beruchte moordenaars ter wereld: Jeffrey Dahmer, ofwel The Milwaukee Cannibal.

Als we door de jaren iets hebben geleerd over Ryan Murphy dan is het wel dat hij niet terugdeinst van een moord meer of minder. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat hij nu een reeks zal maken over de beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Jeffrey Dahmer

De reeks, die de titel Monster: the Jeffrey Dahmer story, kreeg, is dus gebaseerd op de moorden van de gelijknamige seriemoordenaar. Jeffrey Dahmer vermoordde tussen 1979 en 1991 minstens zeventien mannen.

Hij vermoordde ze niet enkel, maar had ook seks met de lijken, at ze op en hield lichaamsdelen of skeletten bij als “aandenken”. Dat leverde hem dan ook de bijnaam The Milwaukee Cannibal op. Dahmer werd in 1991 opgepakt toen één van zijn slachtoffers wist te ontsnappen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 957 jaar, wat dus neerkwam op levenslang. In de gevangenis werd hij in 1994 vermoord door een andere gedetineerde. Maar het verhaal van Dahmer spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Flaters door de politie

De reeks zal dus gaan over de praktijken van Jeffrey Dahmer, waarbij we waarschijnlijk ook een inzicht krijgen in de lange zoektocht van de politie naar de seriemoordenaar. Die politie beging tijdens die zoektocht een tragische blunder die waarschijnlijk ook wel te zien zal zijn in de reeks.

In 1991 werd de 14-jarige Konerak Sinthasomphone op straat aangetroffen door twee vrouwen. De jongen was naakt, gedrogeerd en bloedde uit zijn anus. Dahmer kwam ook langs en probeerde Konerak opnieuw mee naar huis te nemen. De vrouwen belden toen de politie die ter plaatse kwam. Dahmer vertelde toen een verhaal dat Konerak 18 was en een vriend van hem, maar dat ze nadat ze te veel gedronken hadden ruzie kregen. De politie geloofde Dahmer en begeleidde het duo naar het huis van Dahmer.

Op geen enkel moment vroegen de agenten een indentificatiebewijs van Dahmer of Sinthasomphone en ook de lijkgeur in het huis van de seriemoordenaar merkten ze niet op. Toen de politie opnieuw vertrok wurgde Dahmer de jongen, had hij seks met het lijk en ontleedde hij het lichaam. Waarna hij de schedel toevoegde aan zijn collectie.

Monster: the Jeffrey Dahmer story

De reeks zal bestaan uit 10 afleveringen en zal gaan over de periode van de jaren 60 tot begin de jaren 90. We zullen Dahmer dus volgen van voor hij aan het moorden ging tot het moment van zijn dood in 1994.

Voorlopig is er al één acteur gecast voor de reeks. Het gaat daarbij om Richard Jenkins die de rol van Lionel Dahmer zal spelen. De vader van Jeffrey Dahmer, die zijn zoon altijd bleef steunen en daarvoor zelfs advocaten omkocht. Voorlopig is dus nog niet bekend welke acteur de hoofdrol als Jeffrey Dahmer voor z’n rekening zal nemen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...