Musical ‘The Prom’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag, vrijdag 11 december 2020, kan je op Netflix kijken naar de film The Prom. Dit is de verfilming van de gelijknamige Broadway-musical. De filmversie werd geregisseerd door Ryan Murphy (Glee, Ratched) en kan rekenen op een indrukwekkende sterrencast.

Een musical die Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Andrew Rannells samenbrengt, dat kan bijna niet anders dan een succes worden. Vanaf nu kan je op Netflix kijken naar de film The Prom met al deze musicalsterren in de hoofdrol.

The Prom

The Prom gaat over Emma Nolan (Jo Ellen Pellman), een lesbische studente aan de middelbare school. Zij wil doodgraag naar het eindejaarsbal (prom) met haar vriendin Alyssa (Ariana DeBose). Maar dat wordt niet toegelaten door de school. Dee Dee Allen (Meryl Streep) en Barry Glickman (James Corden) horen dit verhaal en willen iets doen voor Emma en Alyssa. Dee Dee en Barry zijn twee excentrieke Broadway-sterren die de laatste tijd maar moeilijk aan de bak komen.

Het duo komen met een oplossing die Emma en Alyssa een eindejaarsbal geeft en hun carrière opnieuw een duwtje in de rug kan geven. Ze schakelen de hulp in van nog twee hasbeens, Angie (Nicole Kidman) en Trent (Andrew Rannells). Het kleurrijke viertal zal proberen om Emma en Alyssa de avond van hun leven te geven. Maar zoals dat gaat in films, is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.

Ryan Murphy

De musical is geregisseerd door Ryan Murphy, die we natuurlijk kennen van GleeAmerican Horror Story en recent ook Ratched op Netflix. Murphy tekende twee jaar geleden een contract met een waarde van 300 miljoen dollar (252 miljoen euro) bij de streamingdienst. Daardoor levert hij nu aan de lopende band series en films af.

The Prom is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bob Martin en Chad Beguelin, dat al een musicalversie kreeg op Broadway.

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Prom:

Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...