Netflix-musical ‘The Prom’ krijgt officiële trailer

Netflix pakt deze kerstperiode uit met verschillende films in kerstsfeer, maar er komt ook een heel bijzondere film naar de streamingdienst. Het gaat om de verfilming van de Broadway-musical The Prom. De film werd geregisseerd door Ryan Murphy (Glee, Ratched) en kan rekenen op een indrukwekkende sterrencast.

Op vrijdag 11 december verschijnt de musical The Prom op Netflix. Die film kreeg al een eerste teaser, maar nu is er ook een officiële – en extreem aanstekelijke – trailer.

The Prom

The Prom gaat over Emma Nolan (Jo Ellen Pellman), een lesbische studente aan de middelbare school. Zij wil doodgraag naar het eindejaarsbal (prom) met haar vriendin Alyssa (Ariana DeBose), maar dat wordt niet toegelaten door de school. Maar dat is buiten Dee Dee Allen (Meryl Streep) en Barry Glickman (James Corden) gerekend. Dat zijn twee Broadway-sterren die maar moeilijk aan de bak komen.

Dee Dee en Barry komen met een oplossing die Emma en Alyssa een eindejaarsbal geeft en hun carrière opnieuw een duwtje in de rug kan geven. Ze schakelen de hulp in van nog twee hasbeens, Angie (Nicole Kidman) en Trent (Andrew Rannells). Het kleurrijke viertal zal proberen om Emma en Alyssa de avond van hun leven te geven, al is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.

Trailer

De trailer bevestigt inderdaad wat we al wisten over het plot van de film. We krijgen ook al verschillende nummers uit de film te horen en werpen al een blik op de verschillende kleurrijke personages uit de film. Het gaat daarbij onder andere om Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Andrew Rannells. Vier acteurs die al heel wat musicalervaring achter de kiezen hebben. Daarnaast zien we ook al Kerry Washington en Keegan-Micheal Key verschijnen in de trailer.

De hoofdrollen van het jonge koppel Emma en Alyssa zijn weggelegd voor de jonge talenten Jo Ellen Pellman en Ariana DeBose. Ook zij bewijzen in de trailer al wat ze waard zijn. We krijgen ook al de stem van Emma te horen. Zij zegt: “Ik ga opkomen voor iedereen die van iemand houdt op een manier die de wereld niet begrijpt”. De film wordt dus duidelijk naast aanstekelijk ook inclusief.

Ryan Murphy

De musical wordt geregisseerd door Ryan Murphy, die we natuurlijk kennen van GleeAmerican Horror Story en recent ook Ratched op Netflix. Murphy tekende twee jaar geleden een contract met een waarde van 300 miljoen dollar (252 miljoen euro) bij de streamingdienst en levert daar nu aan de lopende band series en films af.

The Prom is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bob Martin en Chad Beguelin, dat al een musicalversie kreeg op Broadway.

Meer
Lees meer...