‘American Horror Story’ seizoen 10 krijgt eerste poster

Het tiende seizoen van American Horror Story komt dichterbij. Zo heeft regisseur Ryan Murphy nu de eerste poster voor dat seizoen gedeeld. Hij noemt de poster zelf “een hint” voor dat seizoen, waardoor het speculeren kan beginnen.

Ryan Murphy zit allesbehalve stil. Zo verscheen dit jaar al zijn Netflixreeks Ratched, later verschijnt de musicalfilm The Prom en ondertussen is hij voor Netflix ook bezig aan een reeks over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Maar hij heeft toch nog een gaatje gevonden om een nieuw seizoen van American Horror Story uit z’n mouw te schudden.

American Horror Story

American Horror Story is op z’n minst een atypische reeks te noemen. Murphy maakt elk seizoen namelijk gebruik van grotendeels dezelfde cast, maar iedereen speelt telkens een compleet andere rol. Elk seizoen behandelt ook een heel nieuw thema, waardoor het voor de fans steeds een verrassing is waar het volgende seizoen over zou gaan.

In de laatste seizoenen zijn er wel steeds meer overlappende verhaallijnen te vinden, waarbij wordt teruggegrepen naar de gebeurtenissen in eerdere seizoenen. Maar de rode draad doorheen de seizoenen blijft uiteraard het horrorgenre.

Seizoen 10

https://twitter.com/MrRPMurphy/status/1326365282676301825?s=20

Ryan Murphy deelt nu een poster voor het tiende seizoen. Daarop is een mond te zien met vlijmscherpe tanden. Op de tong van de menselijke haai staan de woorden “AHS 10” te lezen. Volgens Ryan Murphy zit er al een tip verscholen in deze poster. Veel mensen dachten meteen aan vampieren, maar er is een theorie die door deze poster opnieuw bevestigd wordt.

Er doen namelijk al langer geruchten de ronde dat het nieuwe seizoen van American Horror Story zou gaan over zeemeerminnen en sirenes. Murphy deelde zo al een foto met handen die uit de zee kruipen. Deze foto kreeg de caption: “Er beginnen dingen aan te spoelen op het strand …”

Dit bericht bekijken op Instagram

Things are beginning to wash up on shore…

Een bericht gedeeld door Ryan Murphy (@mrrpmurphy) op

Cast

Ook de cast werd in zeethema voorgesteld. Het ging om een beeld op het strand, waarbij de golven rustig kabbelen en de namen voorbij komen. Tot grote vreugde van de fans keren oudgedienden Sarah Paulson en Evan Peters terug. Zij waren al in elk seizoen van de reeks te zien, maar sloegen het negende seizoen over.

Ook Kathy Bates, Leslie Grossman, Billie Lourd, Adina Porter, Lily Rabe, Finn Wittrock en Angelica Ross keren terug voor het tiende seizoen. Opvallende nieuwkomer is Home Alone-ster Macaulay Culkin. Hij liet al weten dat hij in het tiende seizoen van American Horror Story een “gestoorde, erotische seksscène” heeft met niemand minder dan Kathy Bates. Dat belooft.

Meer
Lees meer...