Netflix-LGBT-musical ‘The Prom’ krijgt eerste teaser trailer

Op 11 december komt Netflix met de nieuwe LGTB-musical The Prom. De film werd geregisseerd door Ryan Murphy, het brein achter onder andere Glee. Netflix loste nu al de eerste teaser trailer voor de musical en die toont alvast een supervrolijke musical die helemaal perfect is voor de feestdagen.

Musicalfans: deze is voor jullie. Netflix komt op vrijdag 11 december met The Prom, de verfilming van de gelijknamige Broadway-musical. Kosten noch moeite werden gespaard voor de film die kan rekenen op een absolute sterrencast.

The Prom

The Prom gaat over Emma Nolan (Jo Ellen Pellman), een lesbische studente aan de middelbare school. Zij wil doodgraag naar het eindejaarsbal (prom) met haar vriendin Alyssa (Ariana DeBose), maar dat wordt niet toegelaten door de school. Maar dat is buiten Dee Dee Allen (Meryl Streep) en Barry Glickman (James Corden) gerekend, twee Broadway-sterren die maar moeilijk aan de bak komen.

Dee Dee en Barry komen met een oplossing die Emma en Alyssa een eindejaarsbal geeft en hun carrière opnieuw een duwtje in de rug kan geven. Ze schakelen de hulp in van nog twee hasbeens, Angie (Nicole Kidman) en Trent (Andrew Rannells). Het kleurrijke viertal zal proberen om Emma en Alyssa de avond van hun leven te geven, al is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.

Sterrencast

De cast van The Prom is zonder twijfel een sterrencast te noemen. Het gaat zo onder andere om Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Andrew Rannells. Die vier werden allemaal niet enkel gekozen op basis van hun acteertalent, maar hebben stuk voor stuk ook ervaring in de musicalwereld. Daarnaast verschijnen ook Kerry Washington en Keegan-Micheal Key in de film.

De musical wordt geregisseerd door Ryan Murphy, die we natuurlijk al kennen van Glee, American Horror Story en recent ook Ratched op Netflix. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bob Martin en Chad Beguelin, dat al een musicalversie kreeg op Broadway. In de trailer krijgen we ook al een eerste voorsmaakje van de muziek uit de film.

Bekijk de eerste teaser voor The Prom hier:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...