‘Ratched’ al 48 miljoen keer bekeken op Netflix

Ratched, de nieuwste Netflixreeks van Ryan Murphy, is al een enorm succes geworden voor de streamingdienst. De reeks, met Sarah Paulson in de hoofdrol als verpleegster Mildred Ratched, werd in de eerste 28 dagen al 48 miljoen keer bekeken.

In ons land staat Ratched nu al wekenlang in de top 10 met meest bekeken films en series op Netflix. En dat is in het buitenland ook zo. Want de reeks werd al massaal bekeken, waardoor het zelfs al een Netflixrecord te pakken heeft.

48 miljoen keer bekeken

Netflix maakt niet vaak kijkcijfers bekend, maar wanneer reeksen of films het opvallend goed doen, durft de streamingdienst daar al een mee op te scheppen. En dat deed Netflix deze keer met de nieuwe Netflix Original Ratched.

De reeks over verpleegster Mildred Ratched, gespeeld door Sarah Paulson, werd in de eerste 28 dagen op Netflix maar liefst 48 miljoen keer bekeken. Daarmee is het eerste seizoen van de reeks ook meteen het best bekeken eerste seizoen van een Netflix Original dit jaar.

Ratched

Ratched is gebaseerd op het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest van Ken Kesey en vormt een prequel. Zo zal je in de reeks dus te weten komen waarom verpleegster Mildred Ratched de harteloze tiran geworden is die ze in de roman is. One Flew Over the Cuckoo’s Nest kreeg in 1975 ook een verfilming met Jack Nicholson in de hoofdrol.

De reeks werd gemaakt door Ryan Murphy die z’n stempel sterk wist te drukken op de reeks. Zo zullen fans van American Horror Story zeker wel gelijkenissen vinden tussen Ratched en het vierde seizoen van American Horror Story, ‘Asylum’. En uiteraard was Sarah Paulson ook altijd een vaste waarde in de reeks.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...