Derde seizoen ‘Pose’ wordt het laatste

De FX-reeks Pose, die in ons land te bekijken is via Netflix, nadert z’n definitieve einde. De reeks van Ryan Murphy, Brad Falchuk en Steven Canals over de underground drag ball culture in New York werd wereldwijd gelauwerd door z’n inclusieve cast, maar zal in drie seizoenen uitverteld zijn.

Pose wordt gezien als een van de meest taboedoorbrekende series ooit. De reeks gaat over de underground drag ball culture in New York. Om dat beeld zo correct mogelijk te scheppen, gebruikt Pose een cast met heel wat acteurs uit de LGBTQ+-gemeenschap. De reeks schreef zo zelfs geschiedenis als de reeks met de grootste transgendercast ooit.

Pose

Het eerste seizoen van Pose speelde zich af in 1987 en 1988, waarbij de verschillende levensstijlen in New York centraal staat. Daarbij wordt er vooral ingezoomd op de Afro-Amerikaanse en Latino ball culture, maar daarnaast ook het leven in de binnenstad en de opkomst van de yuppies.

Het tweede seizoen speelt zich enkele jaren later af in de jaren 90. Hiv en aids maken enorm veel slachtoffers en de ziekte sluipt ook binnen bij in de New Yorkse ball culture. Tegelijk is het ook een periode waarin de dansstijl van de ball culture aan populariteit wint door artiesten als Madonna. Dat opent heel wat deuren voor de leden van de gemeenschap.

Laatste seizoen

Ondertussen komt het derde seizoen van de reeks eraan. Dat seizoen zal zich afspelen in 1994 en focussen op Blanca, voor wie de ballroom-tijden al enkele jaren achter haar liggen. Ondertussen combineert ze haar rol als moeder met die als verpleegster. Pray Tell (Billy Porter) krijgt te maken met gezondheidsproblemen en the House of Evangelista moet opboksen tegen nieuw en jong talent.

Het derde seizoen gaat in première op 2 mei op de Amerikaanse zender FX. Het is nog niet geweten wanneer dat seizoen te vinden zal zijn op Netflix. In de voorbije seizoenen duurde het enkele maanden voor de reeks integraal op Netflix te vinden was. Ryan Murphy heeft nu laten weten dat het derde seizoen het laatste zal zijn. “We hebben exact het verhaal kunnen vertellen dat we wilden vertellen, op de manier waarop we het wilden vertellen. Ik ben zo vereerd en dankbaar.”

“Het verhaal van Pose mag dan wel eindigen in 1996, maar de impact van de reeks zal voor altijd verder gaan. Aan het begin van mijn carrière eind de jaren 90 was het bijna onmogelijk om een LGBTQ-personage op tv te krijgen. Maar met Pose – dat de geschiedenis in zal gaan als de reeks met de grootste LGBTQ-cast aller tijden – is het echt een full circle-moment voor mij.”

Pose is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...