‘DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe reeks over Jeffrey Dahmer, DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De reeks vertelt het verhaal van seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer vanuit het perspectief van de slachtoffers en getuigen.

Netflix heeft een nieuwe reeks over Jeffrey Dahmer uitgebracht. Deze keer gaat het om een fictiereeks gebaseerd op de moorden van Dahmer. De reeks werd gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan. Het duo werkte in het verleden al samen voor Glee en onlangs nog voor de Netflixreeks Ratched.

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Hij werd in 1991 opgepakt na zeventien moorden. Bij sommige van zijn latere slachtoffers maakte Dahmer zich ook schuldig aan necrofilie en kannibalisme. De reeks zal het verhaal van de seriemoordenaar vertellen vanuit de ogen van zijn slachtoffers en de mensen die probeerden om hem tegen te houden. 

In DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story wordt de rol van Jeffrey Dahmer gespeeld door Evan Peters, die al vaak samenwerkte met Ryan Murphy. In American Horror Story bewees de acteur zo ook al dat hij perfect een moordenaar kan neerzetten. De rol als Dahmer omschrijft Peters echter als een van de moeilijkste uit z’n carrière. “Het is zo shockerend dat dit allemaal echt gebeurd is”, vertelt Peters. “Ik vond het belangrijk om respectvol te zijn tegenover de slachtoffers en hun families en het verhaal zo juist mogelijk te vertellen.” 

Naast Peters zijn in de reeks ook Richard Jenkins (Six Feet Under), Penelope Ann Miller (The Artist) en Molly Ringwald (Riverdale) te zien. Zij spelen respectievelijk de vader, moeder en stiefmoeder van Dahmer. 

Buurvrouw

Het verhaal van Jeffrey Dahmer werd al meermaals verfilmd, zowel voor langspeelfilms als voor televisiereeksen. Maar de reeks van Netflix zal een andere focus hebben. “Het heet The Jeffrey Dahmer Story, maar het gaat niet enkel over hem en zijn backstory”, vertelt hoofdrolspeler Evan Peters. “Het gaat om de gevolgen, over hoe de samenleving en ons systeem hem meermaals niet konden stoppen door zaken als racisme en homofobie. Iedereen krijgt zijn kant van het verhaal verteld.”

In de reeks zal zo ook een belangrijke rol weggelegd zijn voor Glenda Cleveland, de buurvrouw van Jeffrey Dahmer. Zij wordt gespeeld door Niecy Nash (When They See Us). Glenda was een van de eerste mensen die vermoedde dat er iets aan de hand was met Jeffrey Dahmer. Ze contacteerde meermaals de huisbaas om te klagen over een indringende geur die uit het appartement van Dahmer kwam. De huisbaas greep niet in omdat Dahmer “een voorbeeldige huurder” was. Daarom trok Glenda naar de politie. Maar ook daar werd ze niet geholpen, omdat ze een zwarte vrouw was die in een arme buurt woonde. In oktober verschijnt er ook nog een nieuwe versie van Conversations with a Killer over Jeffrey Dahmer op Netflix.

Bekijk hier de twee trailers van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...