Regisseur Ryan Murphy over heisa rond ‘DAHMER’: “We namen contact op met families slachtoffers, maar niemand reageerde”

Ryan Murphy heeft op een persconferentie gereageerd op de heisa rond zijn reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Daarbij ontkent hij het verwijt dat de familieleden van de slachtoffers van de seriemoordenaar niet op de hoogte waren van de reeks.

Al sinds de reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix verscheen, kreeg de serie al te maken met felle kritiek. Een deel van die kritiek kwam van familieleden van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer. Zij vertelden dat de reeks oude trauma’s terugbracht en dat ze niet op de hoogte waren van de reeks. Maar dat laatste spreekt maker Ryan Murphy nu tegen.

Contact met families

Tijdens een persconferentie in Los Angeles reageerde Ryan Murphy voor het eerst op de kritiek op zijn reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. “We hebben heel lang research gedaan voor de serie”, vertelde hij aan de aanwezige pers. “Over een periode van meer dan drie jaar waarin we aan het schrijven waren, probeerden we contact te leggen met zo’n 20 familieleden en vrienden van de slachtoffers. We hoopten zo input te krijgen en met hen in dialoog te kunnen gaan. Maar niemand antwoordde.”

“Daardoor waren we bijna volledig afhankelijk van ons geweldige team van researchers die heel wat dingen ontdekten. Maar we deden er alles aan om een waarheidsgetrouw verhaal te vertellen over deze mensen.” Tijdens de persconferentie liet Murphy ook weten dat hij bereid is om te betalen voor een memorial op de plaats waar het appartement van Dahmer gelegen was.

DAHMER

Ondanks de felle kritiek werd DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story wel een van de meest succesvolle reeksen ooit op Netflix. Wanneer we kijken naar Engelstalige reeksen op de streamingdienst moet het enkel het vierde seizoen van Stranger Things voorlaten. Daarnaast is Squid Game de enige niet-Engelstalige reeks die meer kijkuren wist te verzamelen in 28 dagen. Waardoor DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story dus de op twee na meest bekeken reeks ooit is op de streamingdienst.

Bekijk hier nog eens de trailer voor DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is te vinden in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. De volledige top 50 vind je hier.

Meer
Lees meer...