Cocreator ‘DAHMER’: “We wilden Jeffrey Dahmer absoluut niet sympathiek voorstellen”

Al sinds DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix verscheen, is er kritiek op de reeks. Heel wat mensen zijn van mening dat de reeks de seriemoordenaar verheerlijkt. Maar Ian Brennan, een van de makers van de reeks, heeft nu laten weten dat dat absoluut niet de bedoeling was.

De Netflixreeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story blijft voor ophef zorgen. Zo kwam er al kritiek van verschillende familieleden van slachtoffers van de seriemoordenaar. Zij lieten weten dat de reeks oude trauma’s opnieuw bovenhaalt en hekelden ook het feit dat Netflix geen contact met hen opnam. Daarnaast komt er ook veel kritiek dat de reeks de seriemoordenaar zou romantiseren en hem dus sympathieker zou voorstellen dan hij is. Maar daar zijn de makers het absoluut niet mee eens.

Monster

In een interview met Page Six reageerde Ian Brennan, die samen met Ryan Murphy de reeks maakte, op de kritiek dat Dahmer te positief zou worden voorgesteld. “We wilden hem zeker niet sympathiek voorstellen. Ik denk dat we een mens tonen. Hij is monsterlijk menselijk en hij is monsterlijk monsterlijk en dat is wat we wilden vertellen. We probeerden er een zo objectief mogelijk portret van te maken. We hebben ons huiswerk zeker gedaan.”

Brennan reageert ook op het ongeziene succes van DAHMER, die nu al de op één na meest bekeken Engelstalige Netflixreeks ooit is. “Ik begrijp ook niet hoe het juist komt. Het is interessant om te zien hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in dit soort gruwelijke verhalen. Ik denk dat het een manier is voor mensen om om te gaan met enge dingen over hunzelf, door ze te bekijken op het scherm.” Maar hij laat ook weten dat het gedrag van sommige fans, die Jeffrey Dahmer sexy vinden, ongepast is. “Dat is creepy. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar da’s gewoon gestoord.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...