Moeder Jeffrey Dahmer-slachtoffer Tony Hughes haalt uit naar Netflixreeks ‘DAHMER’

De Netflixreeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer blijft voor ophef zorgen. Nu heeft de moeder van Tony Hughes zich uitgesproken tegen de reeks. Ze liet daarbij weten dat ze niet begreep hoe het kon dat deze reeks gemaakt mocht worden.

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is de afgelopen weken uitgegroeid tot de op één na meest bekeken serie op Netflix. Maar ook de kritiek op de reeks blijft aanhouden. Nu heeft ook de moeder van Tony Hughes gereageerd.

Tony Hughes

In DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een volledige aflevering gewijd aan Tony Hughes. We leren hem kennen als een ambitieuze jonge man die al op jonge leeftijd zijn gehoor verloor. Dat houdt hem echter niet tegen om zijn droom om model te worden na te jagen. Hij leert tijdens een nachtje uit Jeffrey Dahmer kennen en er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Heel even lijkt Jeffrey ook te beslissen om Tony niet te vermoorden, al loopt het uiteindelijk toch slecht af met hem.

De aflevering over Tony Hughes, aflevering 6, wordt door velen de sterkste van de reeks genoemd. Omdat je doorheen de aflevering zoveel achtergrond krijgt van Tony Hughes leef je met hem mee en hoop je dan ook het beste. Dat maakt de uiteindelijk moord extra pijnlijk en emotioneel.

Moeder Tony Hughes

Maar de moeder van Tony Hughes heeft zich nu uitgesproken tegen de reeks. Ze deed dat in een interview met The Guardian. Daarbij laat ze weten dat ze niet begrijpt hoe het kan dat Netflix een reeks over de seriemoordnaar kon maken. “Ik snap niet hoe ze zomaar onze namen kunnen gebruiken”, klinkt het.

Ze laat ook weten dat ze de volledige reeks niet gezien heeft, maar dat ze wel genoeg gezien heeft om te weten dat het verhaal niet helemaal klopt. Tony werd namelijk vermoord op dezelfde avond dat hij Dahmer leerde kennen, terwijl de twee in de reeks een band krijgen.

Andere familieleden

De moeder van Tony Hughes is niet het eerste familielid van een slachtoffer van Jeffrey Dahmer dat zich uitspreekt tegen de reeks. Eerder kwam er zo ook al kritiek van Eric Perry, een van de familieleden van Errol Lindsey. Hij liet op Twitter weten dat de reeks oude trauma’s terug naar boven haalde. Daarnaast hekelde hij ook het feit dat er geen toestemming werd gevraagd van de families van de slachtoffers voor het maken van de reeks.

Meer
Lees meer...