eBay verwijdert populaire halloweenkostuums van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

De Netflixserie DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story blijft voor commotie zorgen. Nu Halloween in aantocht is, blijken kostuums van de seriemoordenaar vreemd genoeg opvallend populair te zijn. Onder andere op de website eBay vliegen die de deur uit. Door de kritiek daarop heeft het bedrijf nu besloten halloweenkostuums van Jeffrey Dahmer niet langer te verkopen.

De Netflixreeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story blijft voor ophef zorgen. Zo kwam er al kritiek van verschillende familieleden van slachtoffers van de seriemoordenaar. Zij lieten weten dat de reeks oude trauma’s opnieuw bovenhaalt en hekelden ook het feit dat Netflix geen contact met hen opnam. Daarnaast komt er ook veel kritiek dat de reeks de seriemoordenaar zou romantiseren en hem dus sympathieker zou voorstellen dan hij is.

Bovendien blijken heel wat mensen uit de reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story inspiratie te halen voor hun halloweenkostuum. Het gaat daarbij om de opvallende bril van Dahmer en enkele van zijn herkenbare outfits. Door kritiek van familieleden van de slachtoffers van de seriemoordenaar namen de meeste fysieke winkels al de beslissing om zulke kostuums en items uit de rekken te halen.

eBay

Daardoor zochten velen hun toevlucht tot eBay. Maar ook zij nemen nu maatregelen, meldt de website TMZ. Een woordvoerder van eBay zegt dat zulke aanbiedingen hun bedrijfspolicy schenden. Die zegt namelijk dat advertenties die haat, geweld en criminele activiteiten verheerlijken verboden zijn. Het officiële beleid van de website stelt dat “items die nauw verband houden met gewelddadige misdadigers, hun daden of de plaats delict uit de afgelopen 100 jaar” niet mogen verkocht worden. Medewerkers van eBay zouden de website nu constant in de gaten houden en dergelijke aanbiedingen verwijderen.

Meer
Lees meer...