‘DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’: Makers vertellen over filmproces en impact

Enkele maanden na het eerste succes van de reeks heeft Netflix een nieuwe video over DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story gedeeld. Daarin gaan verschillende acteurs uit de reeks en maker Ryan Murphy dieper in op het verhaal en wat de serie heeft teweeggebracht op sociale media.

Als er één serie is die in het tweede deel van 2022 heeft verrast, dan is het DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story wel. De reeks kwam in september op Netflix en groeide daarna uit tot de op twee na best bekeken serie op het platform. Toch kon DAHMER ook op de nodige kritiek rekenen. Over die dingen gaat het ook in een nieuwe video op het YouTube-kanaal van de streamingdienst. Daarin vertellen zowel regisseur Ryan Murphy als hoofdrolspeler Evan Peters over de impact van de reeks.

DAHMER

De serie vertelt het verhaal van de seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. Hij werd in 1991 opgepakt na zeventien moorden. Bij sommige van zijn latere slachtoffers maakte Dahmer zich ook schuldig aan necrofilie en kannibalisme. Die inhoud maakte de serie natuurlijk meteen enorm zwaar, maar toch werd die een hype.

Die hype zorgde er onder andere voor dat er op TikTok een challenge ontstond en dat mensen zelfs duizenden euro’s overhadden voor zaken die ooit van Dahmer zijn geweest. De grens tussen wat kon en niet kon, werd daardoor ook alsmaar smaller. Daarnaast zouden de makers ook nooit toestemming hebben gevraagd van de families van de slachtoffers, wat ervoor zorgde dat de serie toch onder vuur kwam te liggen.

Interview

Al die thema’s worden besproken in een nieuwe video van Netflix. Die video is een panelgesprek van 45 minuten tussen acteurs Evan Peters, Niecy Nash, Richard Jenkins, Molly Ringwald en Penelope Ann Miller en regisseur Ryan Murphy.

Zij vertellen over het filmproces van de reeks en hoe zij dat hebben beleefd. Acteur Evan Peters praat onder andere over hoe hij zich heeft voorbereid voor de rol als Dahmer en hoe hij dagelijks tijd nodig had om terug over te gaan van Jeffrey naar Evan. Daarnaast gaan ze ook dieper in op de impact van de reeks en waarom zij denken dat de serie zo populair is geworden.

Bekijk het volledige panelgesprek van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...