Netflix kondigt na succes ‘DAHMER’ twee nieuwe seizoenen van ‘Monster’ aan over andere beruchte figuren

Netflix is druk bezig met het herindelen van het platform. Eerder maakte de streamingdienst namelijk al bekend dat het niet zal verdergaan met de series First Kill en Fate: The Winx Saga. Maar daarnaast worden er deze maand ook heel wat nieuwe projecten bevestigd. Een daarvan is een vervolg op Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. En ook de andere populaire reeks van maker Ryan Murphy, The Watcher, krijgt een vervolg.

Het tweede deel van het jaar was een succes voor Netflix. Afgelopen zomer kwam het vierde seizoen van Stranger Things uit en in september ging alle aandacht naar Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Die laatste serie klom onverwachts naar de top en werd zo de op twee na best bekeken serie op Netflix. Om die reden heeft de streamingdienst nu besloten om verder te gaan met het Monster-concept. Maker Ryan Murphy zal nog twee seizoenen maken van de reeks, maar zal daarbij focussen op andere misdadigers.

Monster

Dat Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story een van de best bekeken Netflixreeksen ooit zou worden, dat had niemand verwacht. Toch klom de reeks over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer al snel naar de top van de Netflixlijsten en was het wekenlang the talk of the town.

De reeks vertelt het (echt gebeurde) verhaal van de slachtoffers van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (Evan Peters). Zij werden gedrogeerd, misbruikt, verkracht, vermoord en in stukken gesneden of opgegeten door Dahmer.

Vervolg

Het succes van DAHMER zorgt er nu dus voor dat er nog twee seizoenen van Monster komen. Dat wil zeggen dat maker en regisseur Ryan Murphy opnieuw een soortgelijke serie zal maken, maar zich deze keer zal focussen op een ander true crime-verhaal. Het zal in de twee nieuwe seizoenen dus niet opnieuw over Jeffrey Dahmer gaan.

Over wie die twee nieuwe reeksen precies zullen gaan, is nog niet bekend. Maar Netflix liet aan Variety alvast weten dat ze “de verhalen van andere monsterachtige figuren die de maatschappij hebben veranderd” zullen vertellen.

Meer
Lees meer...