Netflixserie ‘First Kill’ krijgt geen tweede seizoen

Het komt voor heel veel mensen hard aan, maar Netflix heeft officieel bekendgemaakt dat er geen tweede seizoen van First Kill meer komt. De serie verscheen in juni pas, maar werd meteen immens populair. Toch trekt de streamingdienst er nu de stekker uit. Fans reageren via sociale media alvast vol ongeloof en begrijpen de keuze niet helemaal.

De concurrentiestrijd tussen series op Netflix is hard, waardoor series ook meteen goed moeten presteren. Twee maanden geleden kwam First Kill uit op Netflix, maar ondanks het succes van de reeks op sociale media, gaat de streamingdienst toch niet verder met het verhaal. Dat nieuws komt bij velen hard aan, aangezien Netflix de laatste tijd al heel wat reeksen gecanceld heeft.

First Kill

In het verleden hebben verschillende reeksen al aangetoond dat vampieren werken. Zo is The Vampire Diaries tot op heden een van de populairste tienerseries ooit, en hield ook Buffy The Vampire Slayer de tieners in de jaren ’90 volledig in bedwang. Om die reden leek het Netflix geen slecht idee om een nieuwe vampierenserie op de wereld los te laten.

In juni kwam het eerste seizoen van First Kill op Netflix. Daarin probeert Juliette (Sarah Catherine Hook) volwaardig lid te worden van een belangrijke vampierenfamilie. Om lid te worden moet ze haar eerste moord plegen, maar dat lijkt niet zo makkelijk. Zeker niet wanneer ze verliefd begint te worden op haar slachtoffer, Calliope (Imani Lewis).

(Her)bekijk de trailer van First Kill hier:

Succes

Na de release werd de reeks meteen goed onthaald op verschillende sociale media. De hashtag #FirstKill stond regelmatig bij ’trending op Twitter’ en ook op TikTok leek iedereen in de ban van de LGBTQ+-serie.

Maar toch was dat niet genoeg voor Netflix om er een vervolg aan te breien. Volgens Variety zou de serie te weinig hebben opgebracht, waardoor de streamingdienst, door de hoge productiekosten, geen winst maakt. Toch zijn heel wat fans in de war, aangezien de serie meer kijkcijfers behaalde dan o.a. Heartstopper, dat wel al een tweede en derde seizoen krijgt.

Lees hieronder enkele reacties van fans:

Meer
Lees meer...