Vampierserie ‘First Kill’ nu te streamen op Netflix

Het is al sinds The Vampire Diaries en The Originals geleden dat er nog een goede reeks over vampieren verscheen. Maar dat lijkt met de nieuwe tienerdramaserie First Kill van Netflix verleden tijd. Die volgt het leven van twee meisjes die verliefd worden op elkaar. Maar de een is een vampier en de ander een vampierenjager. Het eerste seizoen van First Kill is nu te bekijken op de streamingdienst.

Zeg nu zelf wie houdt er niet van een sappige vampierenromance? Anders wij wel. De nieuwe serie First Kill heeft het allemaal, al is het liefdesverhaal anders dan in de Twilight-films bijvoorbeeld. In de Netflixreeks valt een meisje, een vampier, namelijk voor een ander meisje, een onweerstaanbare vampierenjager. Dat kan niet anders dan problemen geven. First Kill is nu te streamen op Netflix.

Let wel, je moet je taalinstellingen op de Netflix-app aanpassen naar het Engels, want enkel dan kan je de reeks bekijken!

Vampieren

Vampieren zijn wezens die al vele jaren de film- en televisiewereld in de ban houden. Vaak als angstaanjagende, bijna altijd geseksualiseerde, bloeddorstige schepsels die het publiek doen huiveren. Het ene project deed dat echter geloofwaardiger dan het andere. Maar dat hield Netflix niet tegen om toch met een nieuwe vampierserie te komen.

In 2020 deed de streamingdienst al een poging met de Franstalige reeks Vampires. Maar zelfs de getalenteerde Oulaya Amamra, die daarin de hoofdrol speelde, kon toen niet overtuigen. Datzelfde jaar verscheen ook Dracula, een miniserie van Sherlock-makers Mark Gatiss en Steven Moffat, wat wel een klein succes bleek. Vandaag gooit de streamingdienst het nog eens over een heel andere boeg met de nieuwe serie First Kill. Die is vanaf nu te zien op het platform, al moet je wel eerst je taal aanpassen naar het Engels.

First Kill

De kersverse vampier Juliette (Sarah Catherine Hook) moet haar eerste moord plegen. Want enkel dan zal ze deel mogen uitmaken van een machtige vampierenfamilie. Ze zet haar zinnen op Calliope (Imani Lewis), een nieuwkomer in de stad. Maar Calliope blijkt echter geen gewoon meisje te zijn. Ze is namelijk een vampierenjager, afkomstig uit een befaamde familie van jagers. Ook Calliope zou haar eerste moord, de vampier Juliette dus, nog moeten plegen. Beide meisjes ontdekken zo dat elkaar vermoorden allesbehalve makkelijk is, zeker als ze voor elkaar beginnen te vallen.

Bekijk hier de trailer van First Kill:

First Kill staat nu op de Engelstalige Netflix! Liever iets anders? Kijk dan eens in onze top 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...