Netflix cancelt ‘Space Force’ na twee seizoenen

De Netflixserie Space Force krijgt geen vervolg meer. Dat meldt Deadline. Space Force is een comedyreeks die al sinds 2020 te zien is op het streamingplatform. Het gaat over, zoals de naam doet vermoeden, militairen die in de ruimte terechtkomen en die proberen te overheersen. In februari volgde het tweede seizoen van de reeks, maar dat was dus meteen ook het laatste.

De sitcom Space Force eindigt na twee seizoenen. Het eerste seizoen was te zien in 2020 en twee jaar later, in februari 2022, kon de productie er een vervolg aan breien. Maar nu is het breiwerkje dus op, want de reeks zal niet meer terugkeren.

Space Force

Space Force vertelt het verhaal van Mark Naird (Steve Carell), een piloot bij het Amerikaanse leger. Op een dag wordt hij aangesteld om een nieuwe groep te leiden en om uiteindelijk de volledige ruimte te ‘domineren’. Hoewel hij het eerst een gek idee vond, vertrok hij toch met zijn gezin naar Colorado om aan het bizarre project te beginnen. In het tweede seizoen zagen we hoe de personages onder een nieuwe president met heel wat moeilijkheden kregen te maken. Het verhaal is gebaseerd op een droom die ex-president Donald Trump ooit had.

Naast acteur Steve Carell zijn ook onder andere Lisa Kudrow (Friends), John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome, Don Lake en Jimmy O. Yang te zien.

Gecanceld

De beslissing om Space Force te cancelen kan liggen aan de nog steeds gemengde reacties op de serie, maar vooral aan de hoge kosten. Netflix verloor dit jaar namelijk al een groot aantal abonnees, waardoor het ook inkomsten verliest. Daardoor moet de streamingdienst besparen, wat er dus voor zorgt dat sommige dure series verdwijnen. Zeker als die series het publiek niet lijken te overtuigen. En dat is nu met Space Force dus het geval.

Bekijk hier de trailer van Space Force seizoen 2:

Op zoek naar iets nieuws? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...