Netflixreeks ‘Julie and the Phantoms’ is officieel gecanceld: cast en fans reageren teleurgesteld

Het komt voor heel veel mensen hard aan, maar dit weekend heeft Netflix officieel bevestigd dat er geen tweede seizoen van Julie and the Phantoms meer zal komen. Een jaar nadat de serie op Netflix verscheen, en heel wat mensen hoopten op een vervolg, gaat de stekker eruit. Zowel de fans, de cast en de crew reageerden geschokt en vol ongeloof, want de reeks was gigantisch populair.

Julie and the Phantoms werd initieel gezien als een reeks voor kinderen, maar toch groeide het al snel uit tot een grote hit bij alle leeftijden. Het vond zijn weg naar TikTok, mensen maakten hun eigen merchandise, de muziek uit de serie werd gigantisch veel beluisterd … Toch heeft Netflix nu beslist dat er geen tweede seizoen meer zal komen. Heel jammer voor alle fans, want het eerste seizoen eindigde op een cliffhanger. Diezelfde fans uiten nu hun woede en teleurstelling op sociale media, en hopen daarmee toch de aandacht van een ander streamingplatform te lokken. De maker van de serie, Kenny Ortega, is namelijk ook de bedenker van die andere muzikale hit High School Musical: The Musical The Series. Fans hopen dus dat Julie and the Phantoms een tweede kans krijgt op Disney+.

Fantoms

Het slechte nieuws werd dit weekend al bekend gemaakt door bedenker en regisseur Kenny Ortega op Instagram. “Wij willen onze liefde en eindeloze dankbaarheid sturen naar onze Fantoms over de hele wereld. Bedankt voor de ongelooflijke liefde en steun die jullie ons hebben getoond sinds het prille begin. We zijn deze week te weten gekomen dat Netflix ons niet steunt voor een tweede seizoen. Ook al zijn onze harten gebroken, we gaan door en zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt als een team, en als een familie. We hopen dat je ons allemaal blijft volgen in onze volgende projecten”, schreef hij.

Dat nieuws viel voor veel fans in als een bom, want sinds de première eind 2020 is de reeks enorm populair bij tieners en twintigers en ook op TikTok was het een geliefd onderwerp. Velen verwachtten dan ook dat de bevestiging voor een tweede seizoen er snel zat aan te komen, maar dat bleef maar duren. Daardoor werd zelfs ook gedacht dat de makers gingen wachten met een tweede seizoen, tot actrice Madison Reyes (Julie) meerderjarig was. Op die manier konden ze haar relatie met Luke uitdiepen, aangezien acteur Charlie Gillespie al 23 jaar oud was. Nu, een jaar en veel mails naar Netflix later, is dus duidelijk dat de reeks helemaal niet meer zal terugkeren.

Teleurgestelde reacties

Als gevolg van de bekendmaking, namen ook enkele leden van de cast het woord. Actrice Madison Reyes (Julie) postte een foto op Instagram met bijschrift “Aan mijn lieve Fantoms, dit is geen ‘vaarwel’ maar een ’tot binnenkort’, Julie zal voor altijd in mijn hart zitten en ik ben er zeker van dat dat ook bij jullie het geval zal zijn.” Acteur Owen Patrick Joyner (Alex) hield het bij een reactie op de post van Kenny Ortega en zei “Bedankt voor alle herinneringen die ik niet verdiende.”

Maar de heftigste reacties kwamen toch van fans op Twitter. Velen onder hen snappen niet waarom zo een populaire serie gecanceld wordt, en andere (minder populaire) series niet. Lees hieronder een aantal reacties.

https://twitter.com/SPIDEYSJOYNER/status/1472239098702315527

Zoek je iets om de pijn te verzachten? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...