‘Space Force’ krijgt een tweede seizoen op Netflix

Goed nieuws voor de fans van Space Force. Want de Netflix-reeks krijgt een tweede seizoen. Wanneer dat precies verschijnt, is nog niet bekend. Wel geweten, is dat er één en ander zal veranderen. En dat was ook nodig, klonk het bij critici nadat ze het eerste seizoen hadden bekeken.

Sinds mei is Space Force terug te vinden op Netflix. De serie was al snel één van de best bekeken Netflix Originals, maar kreeg ook veel kritiek. Netflix houdt rekening met allebei die meningen, en bestelt een tweede seizoen mét aanpassingen. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Showrunners, schrijvers en locaties

Zo krijgt showrunner Greg Daniels (The Office) gezelschap van Norm Hiscock. Hij werkte al aan onder andere Parks and Recreation en Brooklyn Nine-Nine. Daarnaast zal ook acteur Jimmy O. Yang (Dr. Chan Kaifang in Space Force) het schrijversteam versterken.

Nog een grote aanpassing is de locatie van de opnames. Het eerste seizoen van Space Force was opgenomen in Los Angeles. Voor het tweede seizoen verhuist Netflix alles naar Vancouver, in het zuiden van Canada. De twee steden liggen een dikke 2.000 kilometer van elkaar.

Ervaring met veranderingen

Het wordt een lastige opgave voor het team achter Space Force om alle gebreken weg te werken. Maar da’s iets waar de makers van The Office al ervaring mee hebben.

Die reeks had namelijk eerst niet eens een tweede seizoen gekregen. Dankzij serieuze aanpassingen is dat er uiteindelijk toch gekomen, en is The Office uitgegroeid tot één van de populairste sitcoms ooit.

Space Force

https://youtu.be/l4mY2asIjWk

In Space Force leren we Mark Naird (Steve Carell) kennen. Hij is een piloot die de zesde tak van het Amerikaanse leger moet opzetten: de Space Force. Het grote doel van dat stuk van het leger is totale dominantie in de ruimte. Klinkt dat belachelijk? Voor Naird ook.

Maar ondanks z’n lacherige reactie op z’n opdracht, sleurt hij z’n gezin mee naar een afgelegen basis in Colorado. Daar werkt ie samen met een team wetenschappers aan de Amerikaanse Space Force.

Meer
Lees meer...