Jeffrey Dahmers vader Lionel dreigt met rechtzaak tegen Netflix nadat vrouw ondergoed achterlaat in zijn tuin

De laatste tijd is de wereld nogal in de ban te zijn van de Netflixreeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Maar die bekendheid zorgt ook voor enkele minder aangename gevolgen. Zo zouden verschillende kijkers zich nu als Dahmer gaan verkleden voor Halloween én zijn er zelfs zogenaamde fans van de man. Die fans gingen zelfs zo ver dat ze Dahmers vader Lionel gingen opzoeken aan zijn huis in de Amerikaanse staat Ohio.

Hoe het komt, weet niemand, maar toch lijken alle mogelijke films en docu’s over seriemoordenaars enorm goed te werken. Het recentste voorbeeld daarvan is DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, dat nu al de op twee na meest bekeken reeks op Netflix ooit is. En hoewel de reeks elke kijker op stang zou moeten jagen, werkt dat bij sommigen net andersom. Zo zijn er een aantal mensen die zichzelf ‘fans’ noemen van de seriemoordenaar en een soort fascinatie voor Dahmer hebben ontwikkeld.

Bezoek aan Lionel

Hoewel het bij sommigen nog bij relatief onschuldige TikTok-filmpjes blijft, gooien andere zogezegde ‘fans’ het over een andere boeg. Jeffrey Dahmers vader Lionel vertelde recent namelijk aan The Sun dat hij geregeld mensen aan zijn huis in Ohio ziet staan. Lionel Dahmer is ondertussen 86 jaar oud.

De bezoekers zouden niet alleen naar het huis staren, maar zouden soms ook bizarre souvenirs achterlaten. Een van de verzorgers van Dahmer vond zo zelfs al ondergoed in de tuin. “Het meisje dat dat achterliet leek een jaar of 20 en ze riep ‘I love you, Lionel‘”, vertelt de verzorger aan de krant. Ondertussen zouden er rond het huis al verschillende waarschuwingsborden zijn geplaatst.

Proces

Lionel Dahmer zou zelfs een advocaat hebben ingeschakeld om een proces te beginnen tegen Netflix. Dat lieten verschillende bronnen, waaronder New York Post en Indy100, al weten. Volgens zijn advocaat heeft Netflix Lionel niet vooraf gewaarschuwd en brengt de reeks hem in een constante staat van paniek en stress. En daar hebben de vele bezoekjes van vreemden rond het huis een groot aandeel in.

Daarnaast zou hij ook hebben laten weten dat de serie het verhaal en zijn zoon romantiseert en dat hij daarmee niet akkoord gaat. Of er ook daadwerkelijk een proces zal volgen, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...