‘Fate: The Winx Saga’ na twee seizoenen gecanceld door Netflix

Slecht nieuws voor de fans van de Netflixserie Fate: The Winx Saga, want de serie zal niet meer terugkeren. Vandaag maakte Netflix namelijk bekend dat het de serie officieel heeft gecanceld na twee seizoenen. Fans reageren alvast teleurgesteld, aangezien het vorige seizoen eindigde op een cliffhanger.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de gecancelde projecten van Netflix. Eerder dit jaar maakte de streamingdienst al bekend dat er geen nieuw seizoen van First Kill zou komen en nu is ook Fate: The Winx Saga officieel stopgezet. Het nieuws werd gedeeld door de showrunner van de reeks, Brian Young.

Fate: The Winx Saga

Fate: The Winx Saga is een live action-versie van de tekenfilmserie Winx Club. Het eerste seizoen verscheen vorig jaar en kende, naast wat commentaar, meteen een groot succes. Een maand na die release maakte Netflix bekend dat er een tweede seizoen zou komen.

Dat seizoen verscheen dit jaar in september en daarin gingen de intriges op Alfea verder. Ook het geliefde personage Flora deed er haar intrede. Maar nu, iets meer dan een maand na die release, laten Netflix en de makers van de reeks weten niet meer met de serie door te gaan.

“Geen fijn nieuws”

Het nieuws werd door showrunner Brian Young bekendgemaakt via Instagram. “Dit is geen fijn nieuws om te brengen, maar Netflix heeft besloten niet verder te gaan met Fate seizoen 3″, schrijft hij. “Dit is vooral zwaar omdat ik weet hoeveel mensen van de serie hielden. Het waren fantastische jaren en ik hoop jullie allemaal snel terug te zien.”

Op sociale media regent het alvast aan reacties. Sommigen maken zich zorgen over de denkwijze en werking van Netflix, terwijl anderen zich al voorbereiden op een annulatie van hun eigen favoriete serie.

Bekijk het statement van Young hier:

Meer
Lees meer...