‘Wednesday’-dansje dat viraal gaat op internet werd volledig bedacht door actrice Jenna Ortega

Sinds vorige week staat de serie Wednesday op Netflix. Die serie gaat over Wednesday Addams, de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family. Zij komt op de Nevermore Academy terecht, waar ze haar paranormale krachten onder controle probeert te krijgen. In het eerste seizoen zit een opvallende dansscène die nu viraal gaat. En nu blijkt dat actrice Jenna Ortega, die Wednesday speelt, dat dansje volledig zelf in elkaar heeft gestoken.

Dat de Addams Family niet de meest ‘normale’ familie is, is algemeen bekend. En dat wordt ook nogmaals duidelijk in de nieuwe Netflixreeks Wednesday. Daarin staat dochter Wednesday (Jenna Ortega) centraal. Zij komt op een school terecht waar ze wordt geconfronteerd met nieuwe mysteries, haar eigen krachten én schoolfeesten.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

Maar naast alle bizarre gebeurtenissen, is er op de school natuurlijk ook plaats voor de typische tienerproblemen én schoolfeestjes. En een bepaalde scène op dat feest zorgt nu wereldwijd voor een nieuwe hype op het internet.

Populair dansje

Die scène is een dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Dat doet ze op haar eigenwijze manier, met weinig gevoel voor ritme. Maar toch bleken de kijkers er meteen van te houden en ging de scène al snel viraal op het internet.

Enkele dagen na de release liet actrice Jenna Ortega weten dat de choreografie volledig uit zichzelf is ontstaan en dat ze bang was om de scène te filmen. “Ik was eigenlijk heel onzeker hierover. Maar ik denk dat het duidelijk is dat ik geen danser of choreografe ben”, vertelde ze in een video van Netflix. Maar die onzekerheid lijkt dus voor niets nodig, want iedereen is in de ban van het dansje.

Bekijk de dansscène uit Wednesday hier:

Wednesday is nu te zien op Netflix. Liever iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...