‘Wednesday’ op Netflix heeft nu al een record te pakken

Wednesday van Tim Burton heeft het Netflixrecord van meeste kijkuren voor een Engelstalige serie in één week te pakken. Daarmee doet de reeks rond Wednesday Addams (Jenna Ortega) beter dan Stranger Things 4.

De acht afleveringen van het eerste seizoen van Wednesday staan nog maar sinds woensdag 23 november op Netflix, maar toch heeft de reeks al een record te pakken. In de week van maandag 21 tot en met 27 november is er namelijk maar liefst 341,2 miljoen uren naar Wednesday gekeken.

Stranger Things

Nooit behaalde een Engelstalige serie op Netflix betere cijfers. Het vorige record was in handen van Stranger Things 4 dat in zijn beste week 335 miljoen uren behaalde. Hierbij dient wel gezegd te worden dat deel 1 van het vierde seizoen van Stranger Things op vrijdag werd gereleaset en heel wat fans de reeks dus al tijdens de eerste drie dagen bekeken. In dat openingsweekend werd toen al 286,7 miljoen uren gekeken naar Stranger Things 4, een record voor beste openingsweekend ooit op Netflix. Pas de week daarna begon Stranger Things aan zijn eerste volledige week die dus tot nu de beste week ooit was voor een serie op Netflix.

Uiteindelijk kwam Stranger Things 4 op 28 dagen tijd aan 1,3 miljard kijkuren. Daarmee is het de tweede best bekeken Netflixreeks ooit, na het ongenaakbare Squid Game (1,65 miljard kijkuren). De kans dat Wednesday in de buurt van die cijfers komt, is eerder klein. Stranger Things kon namelijk profiteren van het feit dat zijn vierde seizoen in twee delen releasete en dus tweemaal een piek had in kijkuren. Bovendien duurden de afleveringen gemiddeld ook heel wat langer dan bij Wednesday.

Meer
Lees meer...