‘Wednesday’-actrice Jenna Ortega omschrijft tweede seizoen als “veel horror en weinig romantiek”

Een van de populairste series van vorig jaar is zonder twijfel Wednesday. De serie over de dochter uit de Addams Family kwam pas eind november uit, maar ontpopte zich toch meteen tot een grote hype. Het is dan ook geen verrassing dat Netflix een tweede seizoen aankondigde. Wanneer dat zal verschijnen, is niet bekend. Maar actrice Jenna Ortega laat alvast weten dat het meer spanning dan romantiek zal bevatten.

Wednesday is de nieuwste topreeks van Netflix. De reeks staat op de tweede plek in de lijst met best bekeken Engelstalige series op de streamingdienst ooitEnkel het vierde seizoen van Stranger Things deed vorig jaar beter. Om dat succes te vieren, kondigde Netflix meteen een nieuw seizoen aan.

Daarin zal Jenna Ortega opnieuw te zien zijn als Wednesday. Tijdens het vorige seizoen had de actrice al een sterke mening over sommige verhaallijnen, en die lijken nu ook te zijn doorgedrongen bij de makers. Ortega vertelt nu namelijk dat er veel minder ruimte zal zijn voor romantiek.

Eerste seizoen

In het eerste seizoen van Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

Zoals dat gaat op school, komt Wednesday ook in een soort van liefdesdriehoek terecht. En dat was niet volledig naar de zin van Ortega. “Ik moest het accepteren”, vertelde ze in een eerder interview met Etalk. “Wednesday zou gewoon nooit echt in zo’n situatie zou terechtkomen. Ik ben altijd een beetje tegen het idee geweest, maar na Tyler ben ik er zeker van dat Wednesday een tijdje afstand zal nemen van jongens.”

Meer horror, minder romantiek

Daar zouden de schrijvers zich in het tweede seizoen nu ook aan houden. In de nieuwste aflevering van Actors on Actors van Variety vertelt Jenna Ortega uitgebreid over het vervolg. “We hebben beslist om meer voor het horroraspect te gaan. We willen onszelf niet te serieus nemen, maar toch moeten we daar meer voor gaan. De show zal ook elke mogelijke love interest voor Wednesday dumpen, dat is al fantastisch!”

Bekijk hier het volledige Actors on Actors-interview:

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...