‘Wednesday’ zorgt voor meer toeristen in Roemenië

Een van de populairste series van vorig jaar is zonder twijfel Wednesday. De serie over de dochter uit de Addams Family kwam pas eind november uit, maar ontpopte zich toch meteen tot een grote hype. Het is dan ook geen verrassing dat fans op zoek gaan naar de plek waar de serie is opgenomen. En aangezien een deel van die locaties zich in Roemenië bevindt, ziet het land een toename aan toeristen.

Wednesday is de laatste topreeks van Netflix. De reeks staat op de tweede plek in de lijst met best bekeken Engelstalige series op de streamingdienst ooit. Zo stak het dit jaar nog het razend populaire DAHMER voorbij. Enkel het vierde seizoen van Stranger Things deed vorig jaar beter. Om dat succes te vieren, kondigde Netflix ook al meteen aan dat er een tweede seizoen zal komen.

En zoals dat gaat bij populaire series, gaan fans nu volop op zoek naar de locaties uit de reeks. Een van die belangrijke locaties is Buftea Studios. Die studios bevinden zich een beetje buiten de Roemeense hoofdstad Boekarest. Naast de studio gebruikte de productie ook heel wat locaties in openlucht.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De populariteit van de reeks is enorm, dus kon een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. Dat seizoen is ondertussen ook aangekondigd en zal in de loop van dit jaar in productie gaan. Wanneer we dat tweede seizoen kunnen verwachten, is niet bekend.

Gefilmd in Roemenië

Maar in de tussentijd kunnen fans dus zelf op zoek naar de meest belangrijke locaties uit de show. En dat lijken ze ook massaal te doen. Reisagentschap Expedia, via Forbes, meldt namelijk dat er sinds de komst van de serie een toename is in het toerisme in Roemenië. Zo is er een groei van 55 procent in het zoeken naar hotels in de Roemeense hoofdstad Boekarest en groeit ook de interesse in het bezoeken van de rest van het land.

Echte fans van de reeks kunnen namelijk de Buftea Studios net buiten Boekarest bezoeken voor een rondleiding. Daarin krijgen ze het stadje Jericho te zien en de Nevermore Academy. Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook nog op zoek naar andere, outdoor, locaties.

Meer
Lees meer...