‘Wednesday’ breekt record ‘Stranger Things’ niet en blijft tweede populairste Engelstalige serie op Netflix

Het nieuwste goudhaantje van Netflix is zonder twijfel WednesdayDe serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family staat sinds vorige maand op de streamingdienst en brak al verschillende records. Toch is er eentje dat de reeks net niet gehaald heeft. Na een maand is de serie namelijk nog steeds de tweede best bekeken Engelstalige Netflixreeks, na Stranger Things. 

Een maand na de release van Wednesday blijft de serie scoren. Toch deed het dat de laatste week minder dan de weken voordien. Na een periode van 28 dagen blijft de serie namelijk op de tweede plek staan in de lijst van Engelstalige series. Die tweede plek nam het vorige week al over van DAHMER.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele mysteries met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Die zorgde er zelfs voor dat de streamingcijfers van het lied opnieuw de lucht inschoten.

Kijkcijfers

Maar ook de cijfers van de serie bleven na de release maar groeien. In de eerste week zat Wednesday al aan 341,2 miljoen kijkuren en in de tweede week aan 752,5 miljoen kijkuren. In de derde week kon de serie zelfs al op een totaal van 1,02 miljard uren rekenen. Daarmee stak het al DAHMER voorbij, die tot dan op de tweede plek in de Engelstalige lijst stond.

De kans bestond dus dat Wednesday in één maand tijd ook Stranger Things van de troon zou stoten, maar dat is net niet gelukt. Na 28 dagen zit de fantasyreeks van Tim Burton namelijk op 1,19 miljard kijkuren, terwijl Stranger Things 4 na één maand op 1,35 miljard kijkuren kon rekenen.

Een nieuw record is er dus niet van gekomen, maar de populariteit zal Netflix alleszins niet ontgaan. De makers van de reeks zijn dan ook al luidop aan het dromen van een tweede seizoen.

(Her)bekijk de trailer van Wednesday hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...