Krijgt ‘Wednesday’ meerdere seizoenen? De plannen liggen alvast klaar

Het nieuwste goudhaantje van Netflix is er en het heet Wednesday. De serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family staat nog maar een week op de streamingdienst en heeft nu al een record verbroken. Een tweede seizoen lijkt dus zeker mogelijk, maar dat moet nog bevestigd worden door Netflix. Al lijken de makers alvast klaar voor een vervolg.

De acht afleveringen van het eerste seizoen van Wednesday staan nog maar sinds woensdag 23 november op Netflix, maar toch heeft de reeks al een record te pakken. In de week van maandag 21 tot en met 27 november is er namelijk maar liefst 341,2 miljoen uren naar Wednesday gekeken.

Daarmee doet de reeks nu al beter dan het vierde seizoen van Stranger Things dat aan 335 miljoen uren kwam. Een vervolg op Wednesday lijkt dus onvermijdelijk, al is daar nog geen zekerheid over. In een recent interview laat showrunner Miles Millar alvast weten dat de scenario’s voor de volgende seizoenen al zo goed als klaar liggen.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Dat doet ze op haar eigenwijze manier, met weinig gevoel voor ritme.

Tweede seizoen

Omdat de reeks na één week al zo populair is, beginnen de fans alvast te hopen op een tweede seizoen. Hoewel er over een vervolg nog niets bekend is, liggen de ideeën voor een tweede en zelfs derde en vierde seizoen al op tafel. Dat vertelt showrunner Miles Millar in een interview met Variety.

“Wij kijken altijd naar de toekomst”, vertelt Millar. “Als schrijver heb je bij aanvang altijd plannen voor drie of vier seizoenen. Je hoopt altijd dat de show succesvol wordt.” En die ideeën zouden wel eens op tafel mogen worden gelegd als de populariteit blijft aanhouden. “We hebben een duidelijke visie op wat we zouden willen doen in de toekomst”, sluit de showrunner af.

Bekijk de trailer van Wednesday hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...