Dit zijn de 10 best bekeken Netflixseries uit 2022

Het jaar zit er bijna op, dus dat betekent: eindejaarslijstjes. Voor Netflix begon het jaar niet al te best, maar toch braken verschillende series nieuwe records. Vandaag deelt de streamingdienst zijn top 10 best bekeken series van het jaar.

Dat Netflix het de laatste jaren hard te verduren krijgt, is geen geheim meer. Sinds de komst van andere streamingdiensten als Disney+, HBO Max, Prime Video… gaan de abonnees van Netflix er niet zo goed op vooruit en beslissen sommigen zelfs om hun abonnement af te zeggen.

Maar toch was 2022 ook een goed jaar voor de streamingdienst, want maar liefst vier releases staan nu in de top 5 aller tijden. Nu deelt Netflix ook de top 10 van best bekeken series van dit jaar. Die is gebaseerd op het aantal kijkcijfers in de eerste 28 dagen na de release.

Succes in het najaar

Het grootste Engelstalige succes van Netflix begon met de release van Bridgerton seizoen 2 (627,11 miljoen uren). Hoewel die reeks even de eerste plek in de lijst van Engelstalige series vasthield, staat die aan het einde van 2022 slechts op een vierde plek. In de zomer volgde namelijk de release van Stranger Things seizoen 4, dat meteen de eerste plek inpalmde met 1,35 miljard kijkuren. En ook nu staat de reeks nog steeds bovenaan.

Tijdens de laatste maanden van het jaar bracht Netflix nog twee reeksen uit die de top 3 compleet hebben gemaakt. Op nummer twee schittert de populaire serie Wednesday (1,19 miljard kijkuren) en op drie staat Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (856,2 miljoen kijkuren).

Andere hits

Op de vijfde plek in de Engelstalige lijst staat Inventing Anna, de reeks die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Anna Sorokin. Daarna volgen nog Ozark seizoen 4, The Watcher, The Sandman, The Umbrella Academy seizoen 3 en Virgin River seizoen 4.

In de lijst van niet-Engelstalige reeksen schittert de Koreaanse serie All of Us Are Dead bovenaan. Die serie, over een school waar een virus een zombie-uitbraak veroorzaakt, behaalde na 28 dagen 560,78 miljoen kijkuren. Ook op de tweede plek staat met Extraordinary Attorney Woo nog een Koreaanse reeks. De top 3 wordt afgesloten door het Colombiaanse The Marked Heart.

Daarnaast zijn ook nog Til Money Do Us Part (Colombia), Elite seizoen 5 (Spanje), High Heat (Mexico), The Empress (Duitsland), Business Proposal (Zuid-Korea), Wrong Side of the Tracks (Spanje) en Welcome to Eden (Spanje).

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...