‘The Umbrella Academy’ seizoen 4 zal minder afleveringen tellen

Het einde van The Umbrella Academy nadert. Dit jaar kwam het derde seizoen op Netflix en liet de streamingdienst ook weten dat er nog een vierde aankomt. Dat seizoen zal meteen ook het laatste zijn. Hoewel fans hoopten op een extra lang laatste seizoen, zal het nu zelfs korter worden dan normaal.

Na vier jaar komt er in 2023 een einde aan de populaire Netflixreeks The Umbrella Academy. Wanneer het vierde en laatste seizoen precies zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar showrunner Steve Blackman laat wel al weten hoeveel afleveringen dat seizoen zal tellen. En dat zijn er deze keer maar zes.

The Umbrella Academy

In 2019 trakteerde Netflix ons op een nieuwe mysterieuze serie, The Umbrella Academy. Een jaar later volgde meteen het tweede seizoen en dit jaar verscheen er zelfs een derde. De serie volgt een aantal ‘uitverkorenen’ die in de Umbrella Academy door een miljardair worden geadopteerd en opgeleid tot superhelden. Samen proberen ze een apocalyps te vermijden, terwijl ze ook nog steeds met elkaar moeten leren omgaan.

Aan het einde van vorig seizoen was te zien hoe de leden van de Umbrella Academy erachter kwamen dat ze niet meer waren dan enkele pionnen in een groot opgezet spel. Als gevolg daarvan verloren ze ook al hun magische krachten.

Seizoen 4

Het vierde en laatste seizoen zal die hele verhaallijn tot een climax brengen. Daarin zullen we dus ook eindelijk zien wat de echte bedoelingen van Sir Reginald zijn en hoe de groep daarmee zal omgaan. Maar dat verhaal krijgen we dus in slechts zes afleveringen te zien. Dat liet showrunner Steve Blackman gisteren weten via Twitter.

Dat aantal komt voor velen als een shock, want de voorbije seizoenen telden altijd tien afleveringen. Toch probeert Blackman de fans via Twitter gerust te stellen. “Er komen inderdaad maar zes afleveringen, maar jullie gaan ze fantastisch vinden”, antwoordde hij op een tweet. Daarnaast beloofde hij ook alvast dat alle afleveringen kleine meesterwerkjes zullen zijn. Wanneer het seizoen uitkomt, is niet bekend.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...