‘The Watcher’ van Ryan Murphy krijgt tweede seizoen

Het gaat goed met de series van Ryan Murphy. De Amerikaan releasete de laatste maanden twee series op Netflix: Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story en The Watcher. Die eerste werd de op twee na best bekeken serie op de streamingdienst en ook The Watcher kon op heel wat kijkers rekenen. Daarom besloot Netflix nu om de serie een tweede seizoen te geven.

Naast een tweede en derde seizoen van Monster, komt er ook een tweede seizoen van The Watcher. Beide series komen van de hand van Ryan Murphy, die eerder ook al Glee en Hollywood maakte. The Watcher gaat over een getrouwd stel dat verhuist naar hun droomhuis. Maar dat droomhuis blijkt al snel een helhuis te worden.

The Watcher

In The Watcher zien we het verhaal van Derek en Maria Broaddus. Zij verhuizen naar een ‘droomhuis’ in New Jersey. Maar al snel ontdekt het stel dat het huis toch niet zo’n droom is. Ze ontvangen brieven van iemand die zichzelf “The Watcher” noemt. Doorheen de serie komen er lugubere verhalen van de buurt aan het licht en lijkt de verhuis te veranderen in de slechtste beslissing die het koppel ooit had kunnen maken.

Net als DAHMER was ook The Watcher gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat verhaal verscheen in een artikel van The Cut. Dat artikel beschrijft hoe de echte familie ook werd gestalkt door verschillende brieven van “The Watcher”. Daarin dreigde die zelfs met het ontvoeren van de drie kinderen als ze zouden verbouwen.

Vervolg

De release van The Watcher was perfect gepland. Het kwam er drie weken na Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, dat maker Ryan Murphy terug op de kaart zette. Het succes van de ene serie gaf de andere serie meteen een kickstart, want in de eerste week kon de reeks al op 125 miljoen kijkuren rekenen.

Door het grote succes besloot Netflix dus om de serie nu terug te brengen voor een tweede seizoen. Wat daarin staat te gebeuren en wanneer dat seizoen precies zal uitkomen, is niet bekend.

(Her)bekijk de trailer van The Watcher hier:

Meer
Lees meer...