‘The Watcher’: Nieuwe horrorreeks van Ryan Murphy staat nu op Netflix

Amper drie weken na de release van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat de volgende reeks van Ryan Murphy al op Netflix. Het gaat om The Watcher, opnieuw een horrorreeks die gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Op 21 september verscheen DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix en de reeks mag zich nu al de op één na meest bekeken reeks op de streamingdienst noemen. De reeks werd gemaakt door Ryan Murphy, die in 2018 een deal van maar liefst 300 miljoen dollar tekende met Netflix. En vanaf vandaag kan je al naar de volgende reeks van Ryan Murphy kijken.

The Watcher 

Horrorreeks The Watcher – niet te verwarren met The Witcher – is net zoals DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story gebaseerd op waargebeurde feiten. Die brengen ons deze keer naar New Jersey waar de familie Brannock net hun droomhuis heeft gekocht. Maar die droom valt al snel in duigen wanneer het gezin brieven ontvangt van een stalker die zichzelf “The Watcher” noemt.

In de reeks zijn Naomi Watts (Birdman) en Bobby Cannavale (Ant-Man) te zien als Nora en Dean Brannock. Daarnaast zijn ook onder andere Mia Farrow (Rosemary’s Baby) en Jennifer Coolidge (American Pie) te zien in The Watcher.

De reeks is gebaseerd op een artikel over het huis door The Cut. In 2018 werden de filmrechten voor dat artikel geveild. Daarbij ging het tussen grote filmstudio’s als Universal, Warner Bros, Paramount, Amazon, Fox en Netflix. Het werd dus die laatste die de rechten kon kopen en het resultaat daarvan is vanaf nu te zien op Netflix. Ryan Murphy is met reeksen als American Horror Story, Ratched en recent DAHMER vertrouwd met het horrorgenre en ook The Watcher lijkt ons een serie die niet voor gevoelige kijkers is.

Bekijk de officiële trailer voor The Watcher hier:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...