Netflix bevestigt tweede seizoen ‘The Sandman’

Het lijkt wel alsof Netflix de laatste dagen grote knopen doorhakt. Nadat de streamingdienst eerder deze week al bekendmaakte dat er geen derde seizoen van Fate: The Winx Saga zou komen, liet het gisteren weten dat er wel een tweede seizoen van The Sandman zit aan te komen. Het eerste seizoen van die reeks verscheen eerder dit jaar op Netflix en kon op heel wat positieve reacties rekenen.

Terwijl Netflix de laatste tijd vooral series lijkt te cancelen, bracht de streamingdienst gisteren toch nog eens goed nieuws. Er komt namelijk een tweede seizoen van de serie The Sandman van maker Neil Gaiman. De reeks was, volgens critici, een van de meest interessante projecten van dit jaar. Het is daarom ook geen verrassing dat Netflix verdergaat met dit project.

The Sandman

Begin augustus kwam Netflix met een nieuw prestigeproject: The Sandman. Naar die serie werd al enorm lang uitgekeken omdat het gebaseerd was op de populaire stripreeks van maker Neil Gaiman. Hij is een van de bekendste comicauteurs van de laatste jaren en staat vooral bekend om zijn droomwerelden en complexe personages.

In The Sandman zien we hoe verschillende werelden elkaar overlappen en hoe die werelden naast elkaar proberen functioneren. De reeks neemt ons mee naar de grens tussen de echte wereld en de droomwereld die we betreden als we in slaap vallen.

In die andere wereld zijn er heel wat personages die tot de verbeelding spreken, zoals Morpheus, Dream, Desire, Lucifer en Death. Morpheus (Tom Sturridge) speelt de hoofdrol. Hij is degene die verschillende artefacten moet verzamelen om zijn droomkoninkrijk te redden.

Tweede seizoen

De reeks scoort gigantisch goed bij de fans en critici en behaalde zo zelfs een score van 86 procent op Rotten Tomatoes. Om die reden verwachtten fans ook meteen dat de streamingdienst de serie zou verlengen met een extra seizoen. Maar toch moesten ze daar nog even op wachten, waardoor er op sociale media zelfs al paniek ontstond.

Tot nu, want gisteren maakte Netflix bekend dat er wel degelijk een tweede seizoen zal komen. Wanneer de opnames daarvoor beginnen en wanneer het te zien zal zijn, is nog niet bekend.

(Her)bekijk de trailer van The Sandman hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...