Netflix dropt extra aflevering ‘The Sandman’ als verrassing voor fans

Goed nieuws voor de fans van de nieuwe reeks The Sandman, want Netflix dropte vandaag een bonusaflevering. Die elfde aflevering staat los van de rest van de reeks en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is volledig in animatie, het tweede deel is terug liveaction. Netflix is ondertussen ook bezig aan een tweede seizoen.

The Sandman maakte begin deze maand zijn intrede op Netflix. Het verhaal van schrijver Neil Gaiman is al jaren bekend door de gelijknamige comics en na enkele mislukte plannen kreeg het eindelijk ook zijn eerste verfilming. De reeks scoort goed en ook de recensies zijn positief. Dat was voor Netflix de ideale reden om een bonusaflevering te droppen.

The Sandman

Schrijver Neil Gaiman is een van de bekendste stripauteurs van de laatste jaren. Hij staat bekend om zijn droomwerelden en zijn complexe personages. In The Sandman zien we hoe verschillende werelden elkaar overlappen en hoe die werelden naast elkaar proberen functioneren. De reeks neemt ons mee naar de grens tussen de echte wereld en de droomwereld die we betreden als we in slaap vallen.

In die andere wereld zijn er heel wat personages die tot de verbeelding spreken, zoals Dream, Desire, Lucifer en Death. Dream speelt de hoofdrol, want hij is degene die in de problemen komt door een verkeerde spreuk van een magiër. Om zijn problemen op te lossen moet hij zijn macht zien terug te winnen aan de hand van drie totems.

Extra aflevering

De reeks scoort gigantisch goed bij de fans en critici en behaalde zo zelfs een score van 86 procent op Rotten Tomatoes. Om die hoge score te vieren, besliste Netflix om deze week al de bonusaflevering op de fans los te laten. In deze tweeledige aflevering komen we een siamese kat tegen die droomt over een betere wereld. Daarnaast is er ook een verhaal over een schrijver die wanhopig op zoek is naar inspiratie.

Het eerste deel, het verhaal over de kat, is volledig geanimeerd. Dat wil zeggen dat ook de personages zijn ingesproken en daarbij kon de reeks rekenen op gastacteurs als David Tennant (Doctor Who), James McAvoy (X-Men, Narnia) en Sandra Oh (Killing Eve). Het tweede deel, over de wanhopige schrijver, is terug liveaction.

Bekijk hier de teaser voor de bonusaflevering:

Alles al gezien? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...