‘Lucifer’ is meest gestreamde serie in de VS: Bedenker Neil Gaiman bedankt groep boycotters voor succes

Even geleden was op deze site al te lezen dat de animatiefilm Luca de meest gestreamde film van het jaar 2021 was. Volgens datzelfde onderzoek van Deadline bleek dat die titel in de categorie series naar de Netflixreeks Lucifer ging. De reeks kon in de Verenigde Staten rekenen op 18,3 miljard kijkminuten, waardoor het zelfs Squid Game versloeg. Reden genoeg voor Lucifer-bedenker Neil Gaiman om het team achter de serie te feliciteren en daarbij ook uit te halen naar een groep die de reeks jaren geleden probeerde te boycotten.

Lucifer is met 18,3 miljard kijkminuten de meest gestreamde serie van 2021 in de Verenigde Staten. Het feit dat de reeks in 2021 maar liefst twee seizoenen releasete, zorgt ervoor dat de cijfers zo hoog liggen. Zowel de cast als crew bedankten de fans al uitgebreid. Ook Neil Gaiman, de originele bedenker van het personage Lucifer in de DC Comics, liet van zich horen. Al lag de nadruk bij hem ergens anders op.

One Million Moms

Neil Gaiman is de schrijver en bedenker van heel wat DC-superhelden en stripboeken. Onder zijn ‘uitvindingen’ valt ook het personage Lucifer. Dat personage kwam voor het eerst tevoorschijn in een The Sandman-comic en kreeg nadien zijn eigen gelijknamige verhalen. In 2016 volgde een spin-off in de vorm van een tv-serie. Maar nog voor die tv-serie op antenne kwam, probeerde een zeer conservatieve en gelovige Amerikaanse groep met de naam One Million Moms de reeks over en met de duivel te boycotten. Dat meldt Digital Spy.

Na de behaalde titel van ‘meest gestreamde serie in de VS in 2021’ bedankte Gaiman die groep voor het meewerken aan dat succesverhaal. Dat deed hij via een tweet. “Ik wil de organisatie One Million Moms ontzettend bedanken voor hun inzet en pogingen om Lucifer te boycotten. Hun acties lieten zien dat The Sandman als comic een breed publiek had aangesproken, en daardoor was ik er zeker van dat de spin-off op televisie ook een succes zou worden”, klonk het.

Andere reacties

De cast en crew reageerden natuurlijk ook enthousiast. Acteur Tom Ellis (Lucifer) deelde de lijst op Instagram met onderschrift “Wauw. Nogmaals superhard bedankt aan ieder van jullie die Lucifer kijkt.” Actrice Lesley-Ann Brandt (Maze) deelde het goede nieuws in een tweet: “Whoa! Lucifer is #1. Wat een fijne manier om afscheid te nemen.” Ook showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson reageerden dankbaar en gingen nadien via Twitter nog in interactie met fans van over de hele wereld.

Bekijk alle posts hieronder:

Meer
Lees meer...