Na het terugblikken het vooruitblikken: naar deze 54 series kijken we alvast uit in 2022

Iedereen heeft het gemerkt in 2021: het serieaanbod dendert als een sneltrein en is niet bij te houden. We hebben nieuws: dat zal niet anders zijn in het nieuwe jaar. Goed filteren lijkt meer dan ooit belangrijk. We keken vooruit en selecteerden alvast 54 series die 2022 zullen kleuren. Het is een begin.

Series met bevestigde datum

1. Anne Boleyn – 3 januari (Streamz)

Wie de kans heeft gehad om naar Spencer te gaan kijken in de bioscoop heeft de naam al eens horen vallen: Anne Boleyn. Anne Boleyn was koningin van 1533 tot 1536 en één van de meest beruchte van de zes vrouwen van Henry VIII. De serie focust op de laatste maanden van haar leven, waarin ze beschuldigd wordt van verraad aan het koningshuis.

2. Big Sky (S2) – 5 januari (Disney+)

Vorig jaar konden we in het eerste seizoen zien hoe twee privédetectives jacht maakten op een seriemoordenaar. Big Sky schurkt soms gevaarlijk dicht bij de camp aan, maar blijft wel vermakelijk. In het tweede seizoen werken Cassie en Jenny weer samen wanneer ze op een autowrak stoten dat meer geheimen lijkt te herbergen dan oorspronkelijk verwacht. Terwijl ze het raadsel van het ongeluk ontrafelen stoten ze op een groep nietsvermoedende tieners, een jongen die in het verleden flirtte met Jenny en een buitenstaander die op zoek is naar antwoorden.

3. Euphoria (S2) – 10 januari (Streamz)

Met sommige series wordt het een langverwacht weerzien in 2022. In afwachting van het vertraagde tweede seizoen waren er al twee lockdownafleveringen van Euphoria die alleen maar vermoeden wat wij al bevestigden: deze reeks van Sam Levinson waarin Zendaya schittert in een hoofdrol wordt alleen maar beter en volwassener met het verstrijken van de tijd.

In het begin van het tweede seizoen kampt Rue met een gebroken hart waardoor de strijd met haar middelenafhankelijkheid ook weer heftiger wordt. Sydney Sweeney – die Cassie speelt – heeft zich ook al laten ontvallen dat haar personage een onverwachte crazy verhaallijn krijgt. Het tweede seizoen van Euphoria wordt ongetwijfeld weer heftig met intense emoties die alle kanten uitschieten. Wie komt ons na afloop bijeen vegen?

4. The Righteous Gemstones (S2) – 10 januari (Streamz)

Het eerste seizoen van The Righteous Gemstones dateert uit 2019 en is niet eens de oudste HBO-titel die opnieuw zijn opwachting zal maken. Deze reeks draait om een familie populaire tv-predikanten die naast hun religieuze activiteiten ook goed hun weg kennen binnen de wereld van de criminaliteit. Als je dan ook nog weet dat Johnny Goodman en Danny McBride meespelen hoef je niet meer te aarzelen. Op 10 januari gaat het nieuwe seizoen van start met een dubbelaflevering.

5. Peacemaker – 14 januari (Streamz)

In Peacemaker, een gloednieuwe reeks van HBO Max, zien we hoe het verhaal van het gelijknamige DC-personage verdergaat na de film The Suicide Squad. We zien hoe het verhaal van The Peacemaker verdergaat en duiken dieper in zijn leven en afkomst. De superheld, die ook door het leven gaat als Christopher Smith, gelooft dat hij er alles – maar dan ook echt alles – aan moet doen om vrede op aarde te brengen. Geweld schuwt hij daarbij niet. Achter de camera staat James Gunn, regisseur van The Suicide Squad en Guardians Of The Galaxy. Het is de eerste tv-serie in het DC Extended Universe, maar zal vermoedelijk niet de laatste zijn.

6. After Life (S3) – 14 januari (Netflix)

In 2019 maakten we kennis met Tony, een uitgebluste regiojournalist die cynisch is geworden na de dood van zijn vrouw. Zijn hond blijkt in het dagdagelijkse leven zijn enige lichtpuntje, zijn steun en toeverlaat. Aan het einde van het tweede seizoen van After Life zagen we hoe Tony een nieuw verlies te verwerken kreeg. Bedenker en hoofdacteur Ricky Gervais kondigde aan dat dit derde seizoen het laatste van deze door vele aan het hart gedrukte reeks zal zijn.

7. Billie vs. Benjamin (17 januari) – Streamz

Aan het begin van het nieuwe jaar waaien er heel wat nieuwe titels binnen op Streamz. Daarbij horen natuurlijk ook in 2022 Vlaamse producties. De eerste van het jaar is Billie vs. Benjamin. Billie en Benjamin lijken voor elkaar gemaakt wanneer ze elkaar ontmoeten op een vrijgezellenweekend. Tot een banale discussie iets aan het licht brengt: Billie (Charlotte Timmers) en Benjamin (Ward Kerremans) bevinden zich aan de uitersten van het politieke spectrum. De liefde is groot, maar is ze groot genoeg om die tegenstelling te overwinnen? Naast de twee hoofdrolspelers zien we ook Jeroen Perceval, Joke Emmers en zelfs Triggerfinger-frontman Ruben Block opduiken in de cast. De reeks werd geschreven door Tim van Aelst en David Vennix en geregisseerd door Tim Van Aelst en Dries Vos.

8. Station Eleven – 19 januari (Streamz)

Een reeks over de wereld na een verwoestende grieppandemie lijkt niet het allerbeste idee voor deze tijd. Toch wordt Station Eleven aan de andere kant van de oceaan – waar de reeks al van start is gegaan – bejubeld. Belangrijk om te vermelden is ook dat Station Eleven niet geïnspireerd werd door de coronapandemie, maar gebaseerd werd op de bestseller met dezelfde titel van Emily St. John die al in 2014 uitkwam. Verdeeld over meerdere tijdlijnen worden de verhalen gevolgd van verschillende overlevenden. Deze mensen proberen in een postapocalyptisch landschap een nieuwe wereld op te bouwen, en hun eigen levens weer op de rails te krijgen.

9. Ozark (S4A) – 21 januari (Netflix)

Netflix neemt dit jaar afscheid van hun uitstekende misdaadreeks Ozark, het kindje van Jason Bateman. En zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is, gebeurt dat in twee seizoenshelften. Op 21 januari zullen we er zeven krijgen, daarna volgen er nog zeven. Het laatste seizoen van deze reeks is dus ook langer dan alle anderen.

10. Servant (S3) – 21 januari (AppleTV+)

Dezelfde dag begint ook AppleTV+ aan hun seriejaar. Ze lanceren dan immers het tweede seizoen van Servant, een serie waarmee ze in november 2019 hun platform op de kaart hoopten te zetten. Hun grootste troef heette M. Night Shyamalan, producer van dienst. De eerste teaser bezorgde ons alvast stevige kriebels.

11. As We See It – 21 januari (Amazon Prime Video)

Op Amazon Prime Video starten ze een veelbelovend jaar met As We See It, een nieuwe komische dramareeks die draait om drie jongeren die een vorm van autisme hebben en besluiten om samen te gaan wonen. Ze hebben allemaal een doel en gaan op zoek naar vrienden of een relatie, of stellen zichzelf als doel om meer buiten te komen.

12. Snowpiercer (S3) – 25 januari

Eén van de meer populaire reeksen van de laatste jaren op Netflix is Snowpiercer, een serie die ze wekelijks aanbieden via TNT. Na twee seizoenen is de trein al flink ingekort. Daarbij rijden er nu twee treinen rond in de bevroren wereld. Eén onder leiding van Mr. Wilford (Sean Bean) en eentje onder leiding van Andre Layton (Daveed Diggs). Op het einde van het tweede seizoen zagen we hoe het team van Layton zich loskoppelde van de trein, in een poging om Melanie (Jennifer Connelly) terug op te pikken. Maar zij had haar schuilplaats al verlaten. De grote vraag voor het derde seizoen is natuurlijk of Melanie nog leeft.

13. The Gilded Age – 25 januari (Streamz)

Van HBO komt The Gilded Age dezelfde dag op Streamz. Dit is de langverwachte nieuwe reeks van schrijver en producent Julian Fellowes, die ook Downton Abbey (dat tegenwoordig volledig te zien is via Netflix) schreef.

The Gilded Age begint in 1882 als de jonge Marian Brook (Louisa Jacobson) van het platteland rond Pennsylvania verhuist naar New York City. Haar vader is namelijk net overleden en ze trekt in bij haar rijke tantes Agnes van Rhijn (Christine Baranski) en Ada Brook (Cynthia Nixon). Vergezeld door een aspirant schrijver die ook zoekt naar een frisse start, raakt Marian per ongeluk betrokken bij een sociale oorlog tussen verschillende rijke individuen.

14. Marvel’s Hit-Monkey – 26 januari (Disney+)

Deze nieuwe Marvel-reeks werd oorspronkelijk aangekondigd voor oktober, maar verscheen toen toch om onduidelijke reden niet. Nu staat Marvel’s Hit-Monkey opnieuw op de kalender voor januari. De reeks draait om een Japanse sneeuwaap die zijn krachten bundelt met die van een Amerikaanse sluipmoordenaar. Samen banen ze zich al vechtend een weg door de onderwereld van Tokio. In de stemmencast vinden we onder andere de namen van George Takei, Jason Sudeikis en Olivia Munn terug.

15. Mocro Maffia (S4) – 28 januari (Streamz)

Vanaf 28 januari is het vierde seizoen van de populaire Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia te zien bij Streamz. Op 19 januari wordt ook de korte film Mocro Maffia Meltem gelanceerd op het streamingplatform, waarin het nieuwe karakter Meltem wordt geïntroduceerd. Meltem zit in de creditcardfraude., een business waarmee ze onder de radar van de politie blijft. De Turks-Nederlandse vrouw is slim en doordacht. Haar enige zwakke plek is haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus.

16. The Afterparty – 28 januari (AppleTV+)

Naar The Afterparty wordt al enige tijd uitgekeken. Apple zet de reeks in de markt als een komedie-moordmysterie. Het verhaal speelt zich af rond de afterparty van een middelbare schoolreünie. Elk van de acht afleveringen krijgt volgens de makers niet alleen zijn eigen hoofdpersonage, maar ook zijn eigen format en visuele stijl. Drijvende kracht achter deze serie is Christopher Miller en dat is de man die de twee volgende Spider-Man: Across The Spider-Verse-films heeft geschreven.

17. Raising Dion (S2) – 1 februari (Netflix)

Als we de lijst hierboven bekijken, kunnen we al beter de maand januari vrij nemen om te bingen. Hoe verder we in het jaar vorderen, hoe minder zekerheid er is over wat er wanneer komen gaat. Wat wel nog zeker is, is dat het tweede seizoen van Raising Dion op 1 februari op Netflix zal staan. De reeks over een vrijgezelle alleenstaande moeder die probeert om te gaan met haar zoon die superkrachten blijkt te hebben is wat ons betreft nog altijd wat te onderschat. Bij de start van de reeks heeft er een tijdssprong van twee jaar plaatsgevonden. Want Dion wordt natuurlijk ook gewoon ouder.

18. Pam & Tommy – 2 februari (Disney+)

Pamela Anderson, voor kids uit de jaren 90 is ze een icoon. Deze minireeks duikt in de relatie van Pamela en Tommy Lee Jones, een omstreden rockster. In 1995 leren de twee elkaar kennen en besluiten ze, nadat ze elkaar slechts 96 uur kennen, in het huwelijksbootje te stappen. Vervolgens zal een gelekte VHS-sekstape in een groot juridisch geschil veranderen, waarin Anderson het desbetreffende videodistributiebedrijf aanklaagt. In de serie die gebaseerd is op een waargebeurd schandaal schittert Lily James als Pamela Anderson. Sebastian Stan geeft gestalte aan Tommy Lee Jones en verder zijn ook Nick Offerman, Taylor Schilling en Seth Rogen te zien.

19. Inventing Anna – 11 februari (Netflix)

Shonda Rhimes, de producent en regisseur van bekende series zoals Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder, Scandal en recent nog Bridgerton, komt nu met een nieuwe serie op de proppen. Inventing Anna draait rond het waargebeurde verhaal over oplichtster Anna Delvey oftewel Anna Sorokin, vertolkt door actrice Julia Garner uit Ozark. Delvey is een Duitse erfgename en Instagram-beroemdheid die de harten en het geld van de New Yorkse sociale elite stal. De gloednieuwe miniserie bestaat uit negen afleveringen. De opnames ervan begonnen eigenlijk al in de herfst van 2019, maar werden toen stilgelegd door de coronapandemie. De productie kon pas bijna een jaar later weer worden hervat.

20. Dollface (S2) – 11 februari (Disney+)

Het eerste seizoen van Dollface is al te bekijken op Disney+ en is een reeks waar wij in 2020 veel plezier mee hebben beleefd, het tweede komt eraan. Kat Dennings schittert in deze komische serie als Jules, die bij de start van de reeks gedumpt wordt door haar vriendje en dan beseft dat ze het contact met al haar vroegere vriendinnen verloren is. Ze wordt opnieuw omarmd door enkele vriendinnen, maar Jules merkt dat vriendschappen dan weer hun eigen uitdagingen hebben.

21. The Marvelous Mrs. Maisel (S4) – 18 februari (Amazon Prime Video)

En dan wacht er nog een aangenaam weerzien, want ook Mrs. Maisel maakt opnieuw haar opwachting in 2022. De reeks met Rachel Brosnahan in de rol van een Joodse huisvrouw in het Amerika van de jaren vijftig die comedienne wordt, is het grootste succes van Amazon Prime Video tot nu toe. In het vierde seizoen zijn we de jaren zestig binnengestapt en er hangt vrijheid in de lucht. Midge Maisel wil die vrijheid doortrekken in haar carrière maar botst daardoor wel met de mensen om haar heen.

22. Vikings: Valhalla – 25 februari (Netflix)

Vikings was zes seizoenen lang een groot succes te noemen voor History Channel, maar nu die reeks tot een einde kwam, is het tijd volgens Netflix om die wereld uit te breiden. Waar Vikings zich afspeelde aan het begin van de Vikingtijd, neemt Vikings: Valhalla ons net mee naar het einde van die tijd, enkele honderden jaren verder. Netflix heeft groot vertrouwen in deze reeks, want er werd al een tweede seizoen besteld nog voor de première van het eerste.

54. Bridgerton (S2) – 25 maart (Netflix)

Ook Bridgerton keert terug in 2022 en al sneller dan we verwacht hadden: op 25 maart is het zo ver!. De focus in het volgende seizoen zal liggen op Anthony Bridgerton, de rokkenjager die ook niet meteen de intentie heeft om te trouwen. Simone Ashley zal Kate Sharma spelen, de vrouwelijke hoofdrol van het tweede seizoen. Op hun evenement TUDUM gunde Netflix ons al een eerste blik op het nieuwe seizoen. En voorlopig is daar uiteraard – zelfs niet in een cameo – iets te zien van acteur Regé Jean Page, de revelatie van het eerste seizoen. Die keert in het vervolg namelijk niet terug.

23. The Dropout – maart (Disney+)

The Dropout heeft nog geen officiële Belgische lanceringsdatum, maar aangezien de reeks internationaal gelanceerd wordt op 3 maart, verwachten de The Dropout toch ook zeker in de loop van het voorjaar hier op Disney+. Amanda Seyfried speelt hierin Elizabeth Holmes, de oprichtster van Theranos, een bedrijf dat gespecialiseerd beweerde te zijn in gezondheidstechnologie. In 2015 werd Holmes door Forbes benoemd tot de jongste en rijkste vrouwelijke miljardair in Amerika. Nu wordt de jonge CEO beschuldigd van fraude en misleiding.

24. The Lord Of The Rings – 2 september (Amazon Prime Video)

En dan zijn de data plots op, tot The Lord Of The Rings daar plots opduikt op de kalender, nu al vastgeprikt voor een première op 2 september. Er is al veel over geschreven en er wordt al lang op gewacht, maar is die hele Lord Of The Rings-reeks toch nog een groot raadsel. Wel weten we al zeker dat het verhaal zich duizenden jaren zal afspelen voor de gebeurtenissen in The Hobbit en de andere romans van Tolkien, dat het de duurste reeks is die Amazon ooit produceerde en dat ze nu al plannen om er vijf seizoenen van te maken. Voorlopig moeten we het stellen met enkel een datum en dit eerste beeld.

25. The Crown (S5) – november (Netflix)

Ook het paradepaardje van Netflix zal een terugkeer maken in 2022. Voorlopig is er nog geen concrete datum, maar wel een maand: in november is het zo ver! Voor dit vijfde en voorlaatste seizoen werd de cast nog een laatste keer vernieuwd. Zo zal niet langer Olivia Colman, maar wel Imelda Staunton Queen Elisabeth II vertolken. De nieuwe prinses Diana zal Elizabeth Debicki zijn, Dominic West is prins Charles en Jonathan Pryce neemt de rol van prins Philip voor zijn rekening.

26. Mr. & Mrs. Smith – december (Amazon Prime Video)

In december, tot slot, is het dan de bedoeling dat er een televisieadaptatie van Mr. & Mrs. Smith komt. Het wordt een bewerking van de gelijknamige spionnenfilm uit 2005 met Angelina Jolie en Brad Pitt in de hoofdrol. Donald Glover en Phoebe Waller-Bridge schrijven mee aan de reeks. Donald Glover zal er ook in acteren. Producer en regisseur Simon Kinberg omschreef de reeks als “Married…With Children with guns.”

Nieuwe series zonder datum

27. Dirty Lines (Netflix)

Dirty Lines is een nieuwe Nederlandse Netflix Original die handelt over de opkomst van telefoonsekslijnen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Wanneer de internationale telefoonmaatschappij PTT begint met het aanbieden van betaalnummers, ziet een jonge ondernemer zijn kans om snel geld te verdienen en zet hij een bedrijf op in de garage van zijn ouders. Wanneer de reeks precies verschijnt, is nog niet duidelijk, maar dat het in 2022 zal zijn, lijkt zeker.

28. Twee Zomers (Panenka, Eén & Netflix)

Nieuwe fictie van Tom Lenaerts, dat is altijd iets om naar uit te kijken. In Twee Zomers komt een groep schoolkameraden opnieuw samen om de 50e verjaardag van één van hen te vieren. Maar eens daar aangekomen blijkt dat geen toevalligheid: er komt een geheim uit het verleden bovendrijven. Een geheim waarvan alle betrokkenen dachten dat alle sporen ervan waren uitgewist. Tom Lenaerts schreef de reeks samen met Paul Baeten Gronda, het duo dat ook al samenwerkte voor Over Water. Ze verzamelden de crème de la crème van de Vlaamse acteerwereld en konden rekenen op onder andere Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Bequaert, Tom Vermeir, Inge Paulussen en Herwig Ilegems. Zij worden aangevuld met een interessante jonge cast waarin we namen vinden als Tijmen Govaerts, Jennifer Heylen, Verona Verbakel én de Nederlandse Sanne-Samina Hanssen.

29. Diamonds (Netflix & De Mensen)

Eén en Netflix slaan de handen in elkaar voor de nieuwe reeks Diamonds, een misdaadreeks die zich afspeelt in het Diamantkwartier in Antwerpen. Diamonds wordt geregisseerd door Rotem Shamir die we kennen van de sterke reeks Fauda. Diamonds brengt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een nieuwe, snel veranderende wereld. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de Antwerpse diamantindustrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn vervreemde broer Noah terug naar huis en probeert hij de familiezaak in leven te houden. Daarbij gebruikt hij echter methodes die allesbehalve orthodox zijn, in een wanhopige poging om hem en zijn familie te redden. In de reeks zal Nederlands, Engels en Jiddisch worden gesproken.

30. Lost Luggage (Eén & De Mensen)

Net als Diamonds is Lost Luggage ook een productie van het productiehuis De Mensen. De nieuwe fictiereeks Lost Luggage is geïnspireerd op de naweeën van de aanslagen van 22 maart 2016. Het is een psychologisch drama over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden. Lara Chedraoui, frontvrouw van de indierockband Intergalactic Lovers, neemt de hoofdrol op zich en maakt daarmee haar acteerdebuut.

De zangeres – die we vanaf nu dus ook actrice mogen noemen – speelt Samira Laroussa, een politievrouw met Marokkaanse roots. Tien dagen na de gebeurtenissen van 22 maart krijgt zij de opdracht om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal van de luchthaven te ordenen en terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden. Bij elke ontmoeting voelt Samira het verdriet, maar ook de moed en de hoop van de slachtoffers. Ze beseft dat haar missie van groot belang is voor het herstel van deze mensen en stort zich met extreme overgave op haar taak, maar ze vergeet daarbij één ding: dat ze ook voor zichzelf moet zorgen.

31. Django (Canal+ & Sky Studios)

Niemand minder dan Matthias Schoenaerts speelt de titelrol in deze reeks van Canal+ en Sky Studios en dat met steractrice Noomi Rapace aan zijn zijde. De serie is losjes gebaseerd op een film van Sergio Corbucci uit 1966 en speelt zich af in de jaren 1860. Django is op zoek naar zijn dochter.

32. Pistol (FX)

Eentje waar we ook nog heel benieuwd naar zijn is Pistol, een zesdelige minireeks over The Sex Pistols, helemaal geregisseerd door Danny Boyle. Er heeft al een legale strijd gewoed rondom de reeks aangezien de Sex Pistols niet wilden dat hun muziek in de reeks kon worden gebruikt. Sinds augustus 2021 zijn de twee partijen tot een overeenkomst gekomen. Craig Pearce, de scenarist die Romeo+Juliet, Moulin Rouge! én The Great Gatsby voor Baz Luhrmann neerpende, is showrunner van dienst. De reeks wordt gemaakt voor FX en landt hier dus waarschijnlijk op Disney+.

33. The Offer (Paramount+)

Een serie die ons eveneens een fictieve blik achter de schermen wil geven, is The Offer. Deze serie zal draaien rond het maakproces van de legendarische film The Godfather (1972). Dat wil dus zeggen dat acteurs levende of reeds overleden legendes zullen neerzetten, zoals Francis Ford Coppola, Marlon Brando of Frank Sinatra. Onder andere Miles Teller, Juno Temple en Colin Hanks zijn in de reeks te zien. Dexter Fletcher, de regisseur van de films Eddie The Eagle (2015) en Rocketman (2019) regisseert. De reeks wordt ontwikkeld voor Paramount+ en het is dus nog de vraag waar en of wij in België de reeks ook zullen kunnen zien.

34. Halo (Paramount+)

Ook de op de populaire gamereeks gebaseerde televisiebewerking van Halo wordt gemaakt voor Paramount+. In juli 2020 werd bekend gemaakt dat de productie hervat kon worden nadat de set moest worden stilgelegd na een covid-uitbraak. Op dat moment waren al vijf van de negen afleveringen opgenomen. Nu moet ze er toch echt eens bijna gaan aankomen. De reeks draait om de Master Chief, een robot die de mensheid helpt vechten tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen. De reeks is peperduur en werd gebaseerd op de gelijknamige populaire gamereeks.

35. The Last Of Us (HBO)

Ook HBO is op de gameverfilmingen gesprongen. Zij ontwikkelen The Last Of Us, een reeks waarin Joel (Pedro Pascal) Ellie (Bella Ramsey) doorheen een post-apocalyptisch Verenigde Staten zal proberen te loodsen. Het einde van de opnames wordt in juni verwacht, de première wordt dan tegen het eind van 2022 verwacht.

36. House Of The Dragon (HBO)

HBO heeft zich ook voorgenomen om House Of The Dragon, de eerste spin-off van Game Of Thrones, te lanceren, maar als het al lukt, zal dat toch ook eerder tegen het einde van 2022 zijn. De nieuwe serie is gebaseerd op het boek Fire And Blood van George R.R. Martin, dat gepubliceerd werd in 2018. House Of The Dragon speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game Of Thrones af. Het verhaal centreert zich rond de Targaryen-dynastie en de burgeroorlog die hun hele geschiedenis verschroeide.

37. Love And Death (HBO)

Geen nieuw jaar zonder een nieuwe minireeks van David E. Kelly. Na Big Little Lies en The Undoing ontwikkelde hij Nine Perfect Strangers voor Amazon Prime Video, maar voor Love And Death keert hij terug naar HBO. Dat betekent dus dat de reeks waarschijnlijk in België op Streamz te zien zal zijn. Elizabeth Olsen speelt een huisvrouw, Candy Montgomery, die in 1980 haar vriendin Betty Gore (Lily Rabe) om het leven bracht met een bijl. Ook onder andere Jesse Plemons en Krysten Ritter zullen in de reeks te zien zijn.

38. The Sandman (Netflix)

The Sandman was één van die series die we al hadden aangekondigd voor vorig jaar, maar de coronacrisis heeft deze reeks danig vertraagd. The Sandman zou het duurste DC-project tot nu toe zijn. De reeks wordt gebaseerd op de stripreeks van Neil Gaiman, die met Good Omens en American Gods ook al ander werk van zijn hand bewerkt zag voor televisie. In The Sandman maken we kennis met Morpheus, heerser over de droomwereld, die na 70 jaar gevangenschap vrijkomt. In de reeks zijn verschillende mythologische figuren en echt bestaande historische figuren verwerkt. Volgens Gaiman gaf de vertraging van de reeks hem net de kans om het script verder te perfectioneren. We zijn benieuwd!

39. The Witcher: Blood Origin (Netflix)

Het tweede seizoen van The Witcher is nog maar pas in première gegaan op Netflix, maar er wordt danig gewerkt door de streamingdienst aan de uitbreiding van het universum. Blood Origin zal zich een slordige 1.200 jaar voor de gebeurtenissen in het eerste seizoen van The Witcher afspelen en richt zijn pijlen op verhalen rond de allereerste monsterjager.

40. Pachinko (AppleTV+)

Netflix heeft in 2021 met hun wereldhit Squid Game aangetoond dat de Aziatische markt er eentje is met veel potentieel en dat series die vanuit Azië komen niet zozeer kijkers uit de westerse wereld afschrikken. Met Pachinko probeert AppleTV+ zelfs tot een soort van symbiose te komen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige bekroonde boek. Het verhaal focust zich op vier generaties van een Koreaanse familie die in Japan en in de Verenigde Staten wonen. In Pachinko zal Japans, Koreaans en Engels door elkaar gepraat worden.

41-44. Marvel-reeksen Ms. Marvel, Moon Knight, Secret Invasion en She-Hulk (Disney+)

Ms. Marvel was oorspronkelijk aangekondigd voor het najaar van 2021, maar dat is 2022 geworden. Allicht zal het dus de eerste reeks van Marvel worden die we dit jaar voorgeschoteld krijgen. Ms. Marvel wordt een bijzondere reeks voor ons Belgen, want de regie van twee van de zes afleveringen is in handen van niemand minder dan Adil El Arbi en Billal Fallah. De reeks draait rond Kamala Khan, het eerste islamitische hoofdpersonage van Marvel en is één van de nieuwere personages uit het MCU. Iman Vellani speelt het titelpersonage, een tiener die op zoek is naar haar eigen identiteit.

Moon Knight is nog een Marvel-serie waar we naar uitkijken, al was het maar omdat Oscar Isaac de titelrol speelt. Hij heeft overigens Ethan Hawke mee aan boord gehesen, dat noemen ze een dubbele overwinning. In de serie Secret Invasion zullen we Samuel L. Jackson (Nick Fury) en Ben Mendelsohn zien terugkeren. Ook She-Hulk is één van de nieuwe series waar momenteel aan gewerkt wordt. De titelrol wordt gespeeld door Tatiana Maslany. Tim Roth en Mark Ruffalo (die The Hulk speelt in het MCU) zullen eveneens in de serie te zien zijn.

45 & 46. Star Wars-reeksen Obi-Wan Kenobi en Andor (Disney+)

Obi-Wan Kenobi, de reeks met Ewan McGregor in de hoofdrol, is langverwacht, maar komt er in 2022 nu echt aan. Ook Hayden Christensen zal hierin terugkeren als Darth Vader. De reeks begint tien jaar na de gebeurtenissen in Revenge Of The Sith.

Anders dan de meeste andere mini-reeksen van Disney+ zal Andor geen zes, maar twaalf afleveringen bevatten. Deze reeks zal zich in de tijdlijn vijf jaar voor de gebeurtenissen in Rogue One bevinden. Diego Luna speelt Cassian Andor, een spion van de rebellen. De reeks wordt in de tweede helft van 2022 verwacht.

47. Willow (Disney+)

LucasFilm heeft ook buiten Star Wars gekeken. Zo wordt er voor 2022 ook een televisieserie rond Willow opgezet. De originele film Willow verscheen in 1988, geregisseerd door Ron Howard naar een verhaal van George Lucas. Bij release was de film niet populair, maar intussen heeft de prent wel een cultaanhang gekregen. De film draait om een meisje dat de wereld moet redden van de boze koningin-tovenares Bavmorda.

Terugkerende series zonder datum

48. Atlanta (S3) (FX)

https://www.youtube.com/watch?v=P66DFHYGgNw&ab_channel=FXNetworks

Het is gebeurd: de derde reeks van Atlanta, de briljante reeks van en met Donald Glover, is af geraakt en wordt nu voorbereid voor een release op 24 maart in de Verenigde Staten. Wanneer de reeks dan uiteindelijk hier te zien zal zijn is nog even afwachten. Vier jaar zijn er al voorbij sinds het vorige seizoen van Atlanta. Het beste nieuws is dat het vierde seizoen ook al opgenomen is en dat dat klaar gemaakt wordt voor een release in 2023. Voor wie nog een inhaalbeweging te gaan heeft: de twee eerste seizoenen staan te wachten op Disney+.

49. Stranger Things (S4) (Netflix)

Ook de fans van Stranger Things wachten al sinds 2019 op een vervolg. Negen afleveringen staan nu klaar en worden ergens tegen de zomer verwacht. De Duffer Brothers hebben al aangekondigd dat ze voor het aankomende seizoen uit de Upside Down zullen stappen en zullen terugkeren naar Hawkins.

50. The Umbrella Academy (S3) (Netflix)

In 2020 was The Umbrella Academy de best bekeken serie op Netflix, er hangen dus wel wat verwachtingen aan dat derde seizoen. We weten dat de opnames sinds augustus zijn afgerond en dat het nieuwe seizoen in 2022 zal verschijnen. De afleveringen hebben al titels gekregen, maar er is nog geen teaser, trailer of zelfs maar een foto. Voorlopig hangt er dus nog heel wat mysterie rond het vervolg. Maar dat maakt alleen maar nieuwsgieriger, toch?

51. Barry (S3) (HBO)

Niemand weet intussen nog waar het derde seizoen van Barry blijft. De heerlijke reeks over een seriemoordenaar met acteerambities heeft net zoals vele andere reeksen met vertragingen te maken gekregen, maar zou nu toch echt wel bijna afgewerkt moeten zijn. Het goeie nieuws is dat HBO in een seizoenstrailer heeft bevestigd dat het derde seizoen er nu echt wel gaat aankomen. We gokken/hopen op een release in de eerste helft van 2022. Het goeie nieuws is dat de schrijvers door de diverse lockdowns meer schrijftijd hebben gehad en ook al de scenario’s voor een vierde seizoen hebben afgewerkt.

52. Westworld (S4) (HBO)

Het eerste seizoen van Westworld was briljant, het tweede barslecht en het derde schommelde daar ergens tussen. Toch blijven wij enthousiast wanneer een volgend seizoen wordt aangekondigd, want er zou toch maar eens een glimp van de genialiteit van het eerste seizoen kunnen inzitten! Ook over Westworld nog maar weinig concrete informatie, maar ook dat nieuwe seizoen werd bevestigd in de seizoenstrailer van HBO Max.

53. Peaky Blinders (S6) (BBC)

Elk jaar zijn er wel wat series waarvan we afscheid moeten nemen en in 2022 zal dat Peaky Blinders zijn. Het zesde seizoen van de reeks wordt het laatste, al speelt bedenker Stephen Knight wel met het idee om het verhaal verder te laten gaan in een film. Wanneer we de laatste afleveringen hier precies zullen kunnen zien, kunnen we nog niet zeggen, maar er wordt een release op de BBC verwacht in het eerste gedeelte van dit jaar.

Meer
Lees meer...