Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in reeks gebaseerd op cultklassieker ‘Django’

Matthias Schoenaerts is niet alleen populair in ons land. Zo schitterde hij al in onder andere The Danish Girl, The Old Guard en The Laundromat. En nu heeft hij de hoofdrol beet in een nieuwe reeks, die gebaseerd zal worden op de Italiaanse westernklassieker Django.

Binnenkort kruipt Matthias Schoenaerts in de huid van Django in de gelijknamige reeks, die gemaakt zal worden door het Amerikaanse Sky en Canal+. De reeks is, net zoals de film Django Unchained van Quentin Tarantino, gebaseerd op de cultfilm van Sergio Corbucci uit 1966 waardoor we al een beetje weten wat we ervan mogen verwachten.

Django

Django speelt zich af in het Wilde Westen in de jaren 1860 en 1870. Django’s familie werd acht jaar geleden uitgemoord en sindsdien is Django op zoek naar zijn dochter omdat hij gelooft dat zij de moordpartij overleefd kan hebben. En inderdaad, Django vindt zijn dochter terug in New Babylon, waar ze op het punt staat te trouwen met John. Sarah wil niet dat haar vader in New Babylon blijft, maar zelf wil hij z’n dochter niet een tweede keer verliezen.

De reeks met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol zal geregisseerd worden door Francesca Comencini, die eerder al verantwoordelijk was voor Gomorrah. Ook de schrijvers van Gomorrah, Leonardo Fasoli en Maddalena Ravagli, zijn aan boord voor dit project. In totaal zal de reeks bestaan uit 10 afleveringen.

Meer
Lees meer...