‘After Life’ seizoen 3 wordt het laatste

After Life krijgt zoals we al wisten nog een derde seizoen, maar dat zal wel het laatste worden. Maker en hoofdrolspeler Ricky Gervais heeft dat zelf laten weten. “Ik heb al beslist dat er geen vierde seizoen komt.”

De tragikomedie After Life, van en met de Britse comedian Ricky Gervais, is een groot succes op Netflix. Het tweede seizoen dat eerder dit jaar uitkwam werd opnieuw gesmaakt door het internationale publiek van Netflix. Het derde seizoen werd al snel bevestigd, maar dat wordt ook meteen het laatste.

After Life

After Life vertelt het verhaal van Tony (Ricky Gervais). Hij verloor zijn vrouw Lisa aan kanker en dat maakte een gigantische impact op zijn leven. Tony veranderde van een vrolijke en gelukkige man in een norse en sarcastische persoon.

Doorheen de eerste twee seizoenen volgden we Tony tijdens zijn pogingen om zijn leven opnieuw in handen te krijgen. Dat blijkt absoluut geen makkelijke opgave te zijn. Maar op het einde van het tweede seizoen lijkt het hem eindelijk toch een beetje te lukken.

Seizoen 3

Nog voor het tweede seizoen twee weken op Netflix stond, liet Ricky Gervais al weten dat hij werkte aan het derde seizoen van de reeks. Hij liet dat toen op gepaste Ricky Gervais-wijze weten in een tweet. “Omdat zovelen van jullie het tweede seizoen van After Life zo snel bekeken hebben en het nummer één maakten, hebben de vriendelijke mensen van Netflix me gevraagd om van m’n fat arse te komen en nog een seizoen te maken. Dit is allemaal jullie schuld.” Enkele dagen geleden postte Ricky Gervais nog een foto op Instagram waarop hij het script voor de eerste aflevering van het derde seizoen in z’n handen houdt. Bij de foto postte hij de simpele boodschap: “Cheers“.

Het derde seizoen komt er dus zeker, maar dat seizoen zal wel écht het laatste worden. Zo bevestigde Ricky Gervais in een livestream waarin hij vragen van fans beantwoordde. “Ik heb al beslist dat er geen vierde seizoen komt”, zo vertelde hij in de video. Hij beseft ook dat veel mensen graag nog een vierde, vijfde … seizoen zouden zien. Maar daarop reageerde hij met een spreekwoord: “Om een orkest te leiden, moet je je rug keren naar het publiek”. Daarmee bedoelt hij dus dat hij niet moet luisteren naar wat de kijkers willen, maar deze beslissing zelf moet maken. En Gervais besliste dus dat After Life drie seizoenen zal tellen. Wij kijken nu dus al dubbel zo hard uit naar het derde en laatste seizoen van de reeks.

Bekijk hier de foto met het script voor het derde seizoen:

https://www.instagram.com/p/CC_nzO_HV0k/

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...