Shonda Rhimes tekent nieuw monstercontract bij Netflix; naast series ook plannen voor films, gaming en VR

Netflix heeft een belangrijke slag thuisgehaald. De streamingdienst sloot zojuist een nieuw contract af met Shonda Rhimes, een van de grootste namen in de televisiewereld verantwoordelijk voor reeksen zoals Grey’s Anatomy, Private Practice, Scandal, How to Get Away with Murder en meer recent Bridgerton. De nieuwe deal tussen Shondaland Media en Netflix omvat naast televisiereeksen ook films, gaming en virtuele reality.

In 2017 verraste Netflix door een deal aan het kondigden Shonda Rhimes en haar productiehuis Shondaland. Tot dan had de succesvolle tv-producer altijd gewerkt voor zender ABC. Daarbij maakte ze onder andere de gigantisch populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy die onlangs vernieuwd is voor een achttiende seizoen.

Bridgerton

Het eerst project van Shonda Rhimes voor Netflix was meteen een enorm succes. Bridgerton brak alle streamingrecords en is ondertussen al vernieuwd voor minstens vier seizoenen. Daarnaast komt er ook een spin-off rond Queen Charlotte.

In 2022 komt Shondaland op Netflix met de reeks Inventing Anna en de documentaire Dance Dreams: Hot Chocolate Nutcracker. Maar Netflix en Rhimes kijken al verder dan dat.

Gaming, VR, evenementen …

Daarom hebben beide partijen hun overeenkomst verlengd en meteen uit uitgebreid. Naast series zal Shonda Rhimes ook de kans krijgen om films te maken, net als mogelijke gaming- en VR-content. De deal omvat ook een branding- en merchandise-deal voor Shondaland, die live-evenementen en ervaringen zal toevoegen. Een eerste stap daarvan is al gezet met een geheim bal dat in november doorgaat in Londen in het thema van Bridgerton.

Meer
Lees meer...