John Cena is ‘Peacemaker’ in DC Comics’ ‘Suicide Squad’ spin-off van HBO Max

Voor alle fans van DC Comics’ Suicide Squad, goed nieuws! Op 13 januari 2022 verschijnt namelijk een spin-off serie genaamd Peacemaker, als een vervolg op de film Suicide Squad 2, op de streamingdienst HBO Max. De hoofdrol wordt gespeeld door de Amerikaanse pro-worstelaar, rapper, televisiepresentator en acteur John Cena. Zijn personage zag je ook al in de film The Suicide Squad, die eerder dit jaar verscheen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de nieuwe serie.

De aankomende spin-off serie Peacemaker van DC Comics, komt in januari naar de streamingdienst HBO Max. De acht afleveringen tellende serie is een vervolg op The Suicide Squad-film, waar we o.a. Margot Robbie zagen terugkeren als Harley Quinn, Joel Kinnaman als Rick Flag en Jai Courtney als Captain Boomerang. Daarnaast zagen we in die film ook Idris Elba (Bloodsport), Pete Davidson (Blackguard) en John Cena (Peacemaker). Die laatste speelt nu de hoofdrol in zijn eigen serie als een zelfingenomen psychopaat die vrede wil bereiken, ongeacht hoeveel mannen, vrouwen en kinderen hij daarvoor moet verminken of doden.

Regie

James Gunn keert terug om de serie te regisseren, na het schrijven en regisseren van de film The Suicide Squad van DC Comics. Maar ook Marvelfans kennen de regisseur maar al te goed, want Gunn is ook verantwoordelijk voor de populaire Guardians of the Galaxy-films. De filmmaker schreef elke aflevering van de nieuwe reeks, en is ook ingesteld om vijf van de acht afleveringen van het eerste seizoen te regisseren. Jody Hill (The Righteous Gemstones) en Rosemary Rodriguez (The Walking Dead) zullen de verdere regie op zich nemen. We kunnen dus op zijn minst een consistente stem tussen beide projecten verwachten.

Naast de terugkeer van Cena als Peacemaker, zullen ook Steve Agee en Jennifer Holland uit The Suicide Squad-film terugkeren in de serie. Daarnaast speelt ook actrice Danielle Brooks een hoofdrol, die de co-lead is van de serie. Robert Patrick speelt de vader van Peacemaker en Chukwudi Iwuji neemt de rol van Clemson Murn op zich. De Britse acteur Freddie Stroma, die we onlangs ook zagen als prins Friedrich in Bridgerton, zal in de huid van Vigilante kruipen.

Peacemaker

De laatste keer dat we Peacemaker zagen, werd hij neergestoken door Bloodsport (Idris Elba) in The Suicide Squad, maar spoiler alert, de post-credits van de film onthulden dat Peacemaker het had overleefd en nu een handlanger zou worden van Amanda Waller (Viola Davis). Haar zagen we al voorbijkomen in de twee Suicide Squad-films.

“In de serie heeft elk personage eigenlijk zijn eigen verhaal”, legde de regisseur, Gunn, uit aan Collider eerder dit jaar. “Zo zijn er de zes hoofdpersonages van Peacemaker: Leota Adebayo wordt gespeeld door Danielle Brooks, Jennifer Holland is Emilia Harcourt, de rol van Vigilante is voor Freddie Stroma, Chukwudi Iwuji is Clemson Murn en Steve Agee is John Economos. De spin-off is dus echt een ensemble dat draait rond deze zes personages.”

Peacemaker is een kans om actuele wereldproblemen te onderzoeken door de lens van deze superheld/superschurk/’s werelds grootste eikel”, zei Gunn nog.

Toekomstige DC-projecten

Peacemaker is ook slechts één van de vele grote DC-projecten die in de nabije toekomst naar HBO Max zullen komen. Want daarnaast staat nog Batgirl, met Leslie Grace in de hoofdrol op de planning van volgend jaar. De streamingdienst is ook bezig met het maken van films rond de superhelden Black Canary, Blue Beetle en Static Shock.

Volgend jaar zal ook een overvloed aan DC-films naar de bioscoop komen, te beginnen met Matt Reeves’ The Batman in maart van 2022. Dwayne Johnson zal in de huid kruipen van Black Adam in juli, in november verschijnt dan The Flash-film naar de superpopulaire televisieserie, en we zullen Jason Mamoa in december 2022 terugzien in Aquaman and the Lost Kingdom.

Bekijk de trailer voor de nieuwe serie met John Cena hieronder:

Peacemaker verschijnt vanaf 13 januari 2022 op HBO Max, bij ons waarschijnlijk iets later op Streamz.

Meer
Lees meer...