HBO Max-serie ‘The Sex Lives of College Girls’ bevestigt tweede seizoen

HBO Max heeft de nieuwe dramakomedie The Sex Lives of College Girls, geschreven en gemaakt door actrice Mindy Kaling, verlengd voor een tweede seizoen. Het nieuws komt er nog voor de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen, die later deze week verschijnen.

De laatste afleveringen zijn nog niet eens uit of The Sex Lives of College Girls zou al een tweede seizoen krijgen. Dat bevestigde HBO Max gisterenavond, 7 december 2021, op Twitter. Het eerste seizoen van de serie verscheen bij ons vanaf 19 november wekelijks op Streamz, met de laatste twee afleveringen van het seizoen gepland op 10 december.

Gecreëerd door Mindy Kaling (ook wel bekend van haar andere creatie: de populaire Netflixserie Never Have I Ever) en Justin Noble, volgt de serie vier studentes en kotgenotes op een prestigieuze universiteit in New England. De vier meisjes vormen een bundel van tegenstrijdigheden en hormonen, maar genieten vooral van hun nieuwe, vrijgevochten studentenleven.

Sex Lives of College Girls

In de serie spelen actrices Pauline Chalamet (de zus van bekende acteur Timothée Chalamet), Amrit Kaur, Reneé Rapp, en Alyah Chanelle Scott de hoofdrollen. Andere vaste acteurs uit seizoen 1 zijn Midori Francis (Dash & Lily), Gavin Leatherwood (Chilling Adventures of Sabrina), Chris Meyer, Ilia Isorelýs Paulino, Lauren Spencer en Renika Williams.

“Mindy Kaling en Justin Noble hebben een show gemaakt en geschreven vol liefde, vrouwelijke vriendschappen en ongemakkelijke naaktfeesten”, zegt Sarah Aubrey, hoofd van originals op HBO Max. “We zijn verheugd dat deze komische, eerlijke portrettering van de universiteitsconditie bij iedereen weerklank heeft gevonden, of ze nu seks hebben gehad op de universiteit of niet. We kunnen niet wachten om te zien waar deze unieke, complexe en toch herkenbare personages nog naartoe zullen gaan.”

In een interview met The Hollywood Reporter, zei Kaling dat ze voor de serie inspiratie putte uit haar eigen ervaring op de universiteit/hogeschool, over het feit dat ze er niet altijd bij hoorde. “Dat is de reden waarom ik de show wilde doen. Het heet The Sex Lives of College Girls, maar we wilden een verhaal vertellen van vier gepassioneerde, slimme meiden op de universiteit. Het romantische gedoe voelde gewoon als een goede invalshoek”, zei ze.

Geliefd door critici en kijkers

HBO Max, dat normaal gezien geen specifieke kijkcijfers vrijgeeft, zegt dat The Sex Lives of College Girls de grootste komedieserie is die dit jaar op het platform is gelanceerd en tot een van de toptitels behoort. De streamingdienst merkte ook op dat de populariteit van de 10-delige serie van week tot week is gegroeid, sinds het debuut maakte de serie een stijging van maar liefst 40 procent. De serie wordt ook erg geapprecieerd door critici en heeft momenteel een score van 96 procent op Rotten Tomatoes. Het komt dus misschien niet als een megagrote verrassing voor de fans, dat de HBO-serie nog voordat het volledige eerste seizoen is uitgebracht, al vernieuwd is voor een tweede.

The Sex Lives of College Girls maakt deel uit van de HBO Max originals samen met series zoals o.a. de nieuwe Gossip Girl-remake, Hacks, Love Life met Anna Kendrick (Pitch Perfect), Made for Love en uiteraard ook de Sex and the City-reboot And Just Like That… en meer.

Je kan het volledige eerste seizoen van The Sex Lives of College Girls op Streamz bekijken.

Meer
Lees meer...