Komt er een derde seizoen van ‘Never Have I Ever’? Alleen als Netflix cast forse opslag geeft

Goed nieuws! De hitserie Never Have I Ever, gecreëerd door actrice Mandy Kaling (The Office), werd onlangs vernieuwd voor een derde seizoen. En wegens het grote succes ervan wensen de jonge sterren uit de Netflixserie nu een salarisverhoging in het aankomende seizoen. Vele jonge acteurs uit andere populaire Netflixseries zouden meer verdienen en het schijnt dat er ook een aanzienlijk verschil is tussen de lonen van de acteurs in de reeks onderling.

De eerste gesprekken met de acteurs voor het derde seizoen van de populaire Netflixserie Never Have I Ever zijn deze week van start gegaan. Hierbij vonden er ook salarisonderhandelingen met producenten Universal Television en Netflix plaats. Never Have I Ever heeft een waardering van 95 procent en 88 procent bij respectievelijke critici en het publiek op Rotten Tomatoes. De cast is ook een grote favoriet geworden op sociale media. Netflix zelf pronkte ook al dat het eerste seizoen van Never Have I Ever door meer dan 40 miljoen ledenaccounts wereldwijd werd bekeken.

De jonge castleden van de serie, waaronder Maitreyi Ramakrishnan (Devi), Darren Barnet (Paxton), Jaren Lewison (Ben), Richa Moorjani (Kamala), Lee Rodriguez (Fabiola) en Ramona Young (Eleanor) eisen daarom loonsverhogingen in de aanloop naar het derde seizoen van de komedie, meldt The Hollywood Reporter.

Loonverschillen

Bronnen zeggen dat Ramakrishnan, die de hoofdrol bemachtigde in juli 2019 na een open casting call die 15.000 geïnteresseerden trok, aan het onderhandelen is voor een loonsverhoging die haar onderscheidt van de rest van haar coacteurs. Ramakrishnan verdiende in het eerste seizoen 21.000 dollar (zo’n 18.000 euro) per aflevering, minder dan haar mede-castleden die meer acteerervaring hadden. Voor seizoen twee werd haar salaris verhoogd tot 26.250 dollar (zo’n 23.000 euro) per aflevering en kreeg ze daarbovenop een bonus van 100.000 dollar (ongeveer 87.000 euro) voor haar terugkeer in de show afgelopen zomer.

Barnet en Lewison, de mannelijke hoofdrolspelers die een driehoeksverhouding vormen met Ramakrishnans personage Devi, kregen hetzelfde loon in seizoen één en twee, zo’n 25.000 en 26.250 dollar (rond de 22.000 à 23.000 euro) per aflevering. (Geen van beiden kreeg een bonus.)

Actrice Poorna Jagannathan, die Devi’s moeder, Nalini, speelt, is het best betaalde lid van de cast, gezien haar enorme ervaring. Ze speelde al eerder mee in The Night Of en Big Little Lies van HBO en creëerde, produceerde en speelde mee in het toneelstuk Nirbhaya, dat in 2013 een Amnesty International Award won en wordt beschouwd als een van de meest impactvolle commentaren op India’s geschiedenis van vrouwenemancipatie.

Nieuwe deals

Ramakrishnan zou dus een salaris in lijn met dat van Jagannathan willen. Barnet, die momenteel ook te zien is in de Netflix rom-com Love Hard (momenteel nr. 1 op de streamingdienst), ziet salarisgelijkheid met Ramakrishnan zoals hij had in seizoen twee en onderhandelt ook apart. Acteurs Lewison, Moorjani, Rodriguez en Young, die allemaal samen onderhandelen, wensen rond de 150.000 dollar (zo’n 130.000 euro) per aflevering te verdienen in het derde seizoen.

Producenten van Universal Television leiden de onderhandelingen met allereerst Jagannathan en Ramakrishnan en zullen daarna onderhandelen met Barnet, Lewison, Moorjani, Rodriguez en Young. Die laatste vijf werden voorlopig al 65.000 dollar (ongeveer 57.000 euro) per aflevering aangeboden. Never Have I Ever werd in licentie gegeven aan Netflix op basis van een ‘cost-plus’ deal, wat betekent dat Netflix extra kosten zal moeten betalen om de serie te produceren zodra een nieuwe deal met de cast is voltooid.

Dit is niet de eerste keer dat jonge talenten uit baanbrekende streamingseries salarisheronderhandelingen hebben gevraagd na een tweede seizoen. De houdbaarheid van veel originele castleden strekt zich wel niet uit tot seizoen vier of verder als gevolg van forse automatische verhogingen voor het creatieve team, die in de eerste contracten zijn ingebouwd.

Andere Netflixproducties

De cast van Netflixserie On My Block bijvoorbeeld, ging in de aanloop naar seizoen drie de strijd aan met de streamingdienst over hun salaris. De voorheen onbekende cast werd beroemd dankzij het doorbraaksucces van de komedie. Hoofdrolspelers Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray en Diego Tinoco onderhandelden halverwege 2019 met elkaar en kregen, naast Jessica Marie Garcia, een loonsverhoging van zo’n 45.000 dollar (ongeveer 40.000 euro) voor het derde seizoen. Het aantal afleveringen werd wel teruggeschroefd naar 8 in plaats van 10, wat ervoor zorgde dat het loon nog meer steeg. De nieuwe deal omvatte ook een stijging van 65.000 dollar (zo’n 57.000 euro) per aflevering naar 85.000 dollar (74.000 euro) voor een vierde en vijfde seizoen. Maar Netflix besloot om de vlaggenschipserie na seizoen vier stop te zetten en heeft in plaats daarvan een spin-off, Freeridge, gelanceerd met een volledig nieuwe cast.

De sterren van Apple’s Emmy-winnende komedie Ted Lasso hebben onlangs ook nieuwe salarisdeals gesloten voor seizoen drie van de serie. De cast van een andere Netflix-hit Stranger Things heeft ook geld geïncasseerd voor seizoen drie, waarbij de jonge sterren 250.000 dollar (zo’n 217.000 euro) per aflevering verdienen en de jonge Britse Millie Bobby Brown zelfs nog meer dan dat.

Vertegenwoordigers van Netflix, Universal Television en de cast weigerden om hier meer uitleg over te geven.

Meer
Lees meer...