Netflix reageert op nieuwe aanklacht Carole Baskin over ‘Tiger King 2’

Op woensdag 17 2021 verschijnt het tweede seizoen van Tiger King op Netflix. Althans als Carole Baskin daar geen stokje voor steekt. Zij diende namelijk klacht in tegen Netflix omdat er beelden van haar en haar echtgenoot Howard te zien waren in de trailer voor het seizoen. Maar volgens de streamingdienst heeft ze geen poot om op te staan.

Volgens Netflix zal het tweede seizoen zonder probleem kunnen verschijnen komende woensdag Volgens Carole Baskin was het gebruik van beelden van haar en haar echtgenoot Howard Baskin contractbreuk, maar in een reactie laat Netflix nu weten dat dat niet het geval is.

Klacht Carole Baskin

Netflix lanceerde onlangs de officiële trailer voor het tweede seizoen van Tiger King. Daarin kregen we te zien dat het productieteam van de reeks opnieuw contact opneemt met de spilfiguren uit het eerste seizoen. Maar de beelden van Carole Baskin zijn niet nieuw. Zij weigerde namelijk om deel te nemen aan een nieuw seizoen.

Toch gebruikte Netflix beelden uit vorige interviews met Baskin. Iets waar zij het niet mee eens is. Daarom sleurde ze de streamingdienst voor de rechter. In de aanklacht staat te lezen dat Baskin van mening is dat Netflix contractbreuk begaat. Omdat zij enkel toestemming gaf voor het maken van één documentaire, waarvan haar beloofd werd dat het zou gaan om een soort Blackfish met katachtigen. Blackfish gaat over Tilikum, een orka die in gevangenschap leeft in Seaworld Orlando. De documentaire is een aanklacht tegen het houden van wilde dieren in gevangenschap. Iets wat Tiger King absoluut niet was.

In de aanklacht staat verder ook te lezen dat Baskin en haar echtgenoot nooit toestemming hebben gegeven voor een tweede seizoen en dat Royal Goode Productions, het productiehuis achter de reeks, dus onrechtmatig beelden van Carole en Howard gebruikt.

Netflix: “Baskin gaf wél toestemming”

In gerechtelijke documenten, die People kon inkijken, staat te lezen dat de Baskins wél toestemming gaven om hun interviews te gebruiken. Het echtpaar tekende namelijk documenten die “expliciet toestemming gaven om de beelden te gebruiken in toekomstige projecten”.

“De beschuldigden (Netflix en het productiehuis Royal Goode Productions, red.) moesten geen nieuwe toestemming krijgen om de beelden te gebruiken in Tiger King 2 of de promotie van het seizoen. Er staat namelijk nergens in de documenten dat het gebruik verboden wordt. De aanklagers hebben dus geen enkele grond van aanklacht en al zeker geen die ingaat tegen het First Amendement (de vrijheid van meningsuiting, red.) van de makers.”

Het tweede seizoen van Tiger King zal dus gewoon verschijnen op woensdag 17 november 2021. Op vrijdag 12 november zal Carole Baskin’s Cage Fight verschijnen, een tweedelige documentaire van Baskin op Discovery+.

Bekijk hier de trailer voor Tiger King 2:

De trailer van Carole Baskin’s Cage Fight vind je hier:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...