Carole Baskin klaagt Netflix aan over ‘Tiger King 2’

Later deze maand keert Tiger King terug voor een tweede seizoen op Netflix. Maar – in tegenstelling tot de fans van de reeks – is niet iedereen enthousiast over de terugkeer. Carole Baskin is namelijk zo ontevreden dat ze een rechtszaak heeft ingespannen tegen de streamingdienst.

Binnen een dikke twee weken verschijnt het tweede seizoen van Tiger King op Netflix. Althans, dat is hoe het gepland staat. Carole Baskin wil daar nu namelijk een stokje voor steken.

Tiger King 2

Netflix lanceerde onlangs de officiële trailer voor het tweede seizoen van Tiger King. Daarin kregen we te zien dat het productieteam van de reeks opnieuw contact opneemt met de spilfiguren uit het eerste seizoen. Maar de beelden van Carole Baskin zijn niet nieuw. Zij weigerde namelijk om deel te nemen aan een nieuw seizoen.

Toch gebruikte Netflix beelden uit vorige interviews met Baskin. Iets waar zij het niet mee eens is. Daarom sleurt ze de streamingdienst nu voor de rechter. In de aanklacht staat te lezen dat Baskin van mening is dat Netflix contractbreuk begaat. Omdat zij enkel toestemming gaf voor het maken van één documentaire, waarvan haar beloofd werd dat het zou gaan om een soort Blackfish met katachtigen. Blackfish gaat over Tilikum, een orka die in gevangenschap leeft in Seaworld Orlando. De documentaire is een aanklacht tegen het houden van wilde dieren in gevangenschap. Iets wat Tiger King absoluut niet was.

In de aanklacht staat verder ook te lezen dat Baskin en haar echtgenoot nooit toestemming hebben gegeven voor een tweede seizoen en dat Royal Goode Productions, het productiehuis achter de reeks, dus onrechtmatig beelden van Carole en Howard gebruikt.

“Topje van de ijsberg”

In de trailer voor het tweede seizoen van Tiger King kwamen we al te weten dat het nieuwe seizoen dieper zal ingaan op de verdwijning van Don Lewis. We zouden namelijk nog maar “het topje van de ijsberg” gezien hebben”. Daarbij blijft Joe Exotic, zelfs vanuit de gevangenis, volhouden dat Carole Don heeft laten vermoorden (en zijn lichaam aan de tijgers heeft gevoederd). Maar in de trailer komen we ook al te weten dat Don zich bezighield met praktijken die niet al te koosjer waren en die hem mogelijk z’n leven kostten.

Carole Baskin wil nu dat ze volledig uit het nieuwe seizoen wordt gemonteerd. Daarnaast wil ze ook een schadevergoeding en een proces in de rechtbank met een jury.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het tweede seizoen van Tiger King:

Zoek je voor de release op 17 november nog iets anders om te bekijken? Ga dan zeker eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...