Left Right
scrollTop top

‘Chilling Adventures of Sabrina’-ster Kiernan Shipka keert terug in ‘Riverdale’


Sabrina Spellman
© Bron: Jeff Weddell/Netflix/Kobal/REX (10525164e)/Isopix

Het gaat gebeuren! Kiernan Shipka uit Chilling Adventures of Sabrina zal de hoofdrol spelen in een speciale cross-over aflevering van Riverdale. Dit nieuws bracht ontzettend veel fans in verwarring.

Chilling Adventures of Sabrina-actrice Kiernan Shipka, brak afgelopen weekend praktisch het internet toen ze via Instagram aankondigde dat ze haar rol als de badass heks Sabrina Spellman in het zesde seizoen van Riverdale seizoen zou hernemen, meldt Cosmopolitan.

Naast een foto van haar personage Sabrina op de set van Riverdale, vertelde Kiernan haar 8,1 miljoen volgers: “Van Greendale naar Riverdale. Ik zie jullie in seizoen 6.” Fans van beide shows waren behoorlijk enthousiast over het nieuws en keerden zich naar de commentarensectie om het de actrice te laten weten.

In de war

Maar sommige fans (lees: veel) waren vooral verward over hoe Sabrina precies in het komende seizoen van Riverdale zou kunnen terugkomen, omdat – GIGANTISCHE SPOILER ALERT – ze stierf in de laatste aflevering van Chilling Adventures of Sabrina (CAOS). Herrijzen uit de dood lijkt ons zelfs voor de jonge, krachtige heks een onmogelijke taak, maar in Netflix-land kan blijkbaar alles.

“Ik herinner me net dat Sabrina dood is … hoe gaan ze dat uitleggen?”, zei een fan op Twitter, terwijl een andere kijker schreef: “Maar … was Sabrina niet … dood?”

Hier zijn nog een paar reacties op het nieuws:

Sabrina & Cheryl

Kiernan zelf is helemaal klaar om haar rol te hernemen in aflevering vier van het seizoen, met de toepasselijke titel ‘The Witching Hour(s)’. In de aflevering zal ze samenwerken met Cheryl Blossom, gespeeld door Madelaine Petsch, waar Spellman een gevaarlijke spreuk – we kennen onze Sabrina ook niet anders – probeert uit te voeren om een familielid te redden.

Over de cross-over aflevering vertelde showrunner Roberto Aguirre-Sacasa dit aan Entertainment Tonight: “We praten er al sinds seizoen één over dat Sabrina uit Greendale het naburige stadje Riverdale ooit moet bezoeken, dus het is ontzettend spannend dat dit nu eindelijk gaat gebeuren, als onderdeel van een speciaal Riverdale event.”

Hij vervolgde: “Het komt ook perfect uit dat ze opduikt om Cheryl Blossom te helpen tijdens haar uur van de grootste nood. Iedereen op de set werd alleszins gek en ik denk dat de fans dat ook zullen worden. Het wordt echt leuk en heel speciaal.” Wij gaan zeker en vast kijken.

Bekijk het zesde seizoen van Riverdale eind november op Netflix. Kijk je ondertussen liever iets anders? Scrol dan eens tussen onze top 50 beste Netflixseries.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…