Sexy vaderfiguur Hiram Lodge aka Mark Consuelos verlaat ‘Riverdale’ na 4 seizoenen

Riverdale-acteur Mark Consuelos (50), of beter bekend als Hiram Lodge in de populaire serie, heeft zonet zijn schema volledig vrijgemaakt om meer tijd te kunnen spenderen met zijn vrouw Kelly Ripa, met wie hij al 25 jaar getrouwd is. De meest sexy vaderfiguur uit Riverdale zal de serie verlaten na 4 seizoenen.

Afgelopen week maakte acteur Consuelos zijn laatste verschijning als Hiram Lodge, de schurkachtige papa van Veronica Lodge (Camila Mendes) in de hitserie Riverdale op CW. Hij verlaat de vaderrol die hij vier seizoenen lang heeft gespeeld in de toepasselijk getitelde finale van seizoen 5: Riverdale: RIP.

“Eerst en vooral wil ik Roberto Aguirre-Sacasa bedanken voor deze ongelooflijke kans”, vertelde Consuelos gisteren aan Deadline. “Nooit eerder heeft het spelen van een personage dat zo slecht was, zo goed gevoeld. Enorme dank aan alle fans, aan de briljante crew en de geweldige cast, die ik beschouw als dierbare vrienden en familie.”

Spoiler alert: Consuelos maakt zijn grote exit als Veronica, Archie (K.J. Apa), Betty (Lili Reinhart) en Jughead (Cole Sprouse) hun krachten bundelen met de rest van de stad om Hiram te verbannen, waardoor er een einde komt aan zijn schrikbewind.

Geen vaarwel, maar een tot ziens

Bedenker, uitvoerend producent en showrunner Roberto Aguirre-Sacasa had veel lof voor de even klassevolle als zeer lieve acteur, die altijd voor iedereen zorgde sinds hij zich bij de cast van de serie voegde in seizoen 2.

“De vijfde seizoensfinale is de zwanenzang van Mark die onze hunky schurk Hiram Lodge speelt in Riverdale na vier krankzinnige, maar glorieuze jaren”, zei Aguirre-Sacasa. “Vanaf het moment dat Mark bij ons kwam, was hij letterlijk voor de volle honderd procent toegewijd om van Archies leven een levende hel te maken. En wat grappig is, Mark kon niet harder verschillen van zijn personage Hiram.” Aguirre-Sacasa voegde er nog aan toe: “We wensen Mark het beste en hopen dat dit niet het laatste is wat we van Hiram Lodge hebben gezien.”

De acteur wenst meer tijd door te brengen met zijn familie en voornamelijk vrouw, Kelly Ripa. Het langgetrouwde koppel zorgde eerder deze week nog voor veel ophef met de laatste foto uit hun reeks van halfnaakte kiekjes op de Instagram van Ripa. Zo te zien geniet het stel nu heel uitgebreid van hun quality time.

Kijk zeker ook eens tussen onze lijst van 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...