‘Riverdale’ seizoen 5: Chris Mason speelt Veronica’s bazige echtgenoot

Het is al langer bekend dat in Riverdale seizoen 5 een tijdssprong van zeven jaar zal zitten. En hoeveel er veranderd is in die zeven jaar, maakt de serie al voor een stuk duidelijk door de casting. Zo zal Chris Mason (Broadchurch) te zien zijn als Chad Gekko. Dat is de bazige echtgenoot van Veronica, gespeeld door Camila Mendes.

Seizoen 5 van Riverdale wordt een specialleke. De eerste afleveringen zullen het vierde seizoen afsluiten. De opnames daarvan moesten namelijk stilgelegd worden door de coronacrisis. Daarna wordt het ‘echte’ vijfde seizoen ingezet met een tijdssprong van maar liefst zeven jaar.

Chad Gekko

Na die zeven jaar keren Archie (KJ Apa), Veronica (Camila Mendes), Betty (Lili Reinhart) en co terug naar hun geliefde Riverdale. Tot dan hadden ze gestudeerd en verder hun eigen leven geleid. Dat blijkt ook uit de castinglijst van het vijfde Riverdale-seizoen.

Daar vinden we namelijk Chris Mason (Broadchurch) terug. Volgens Deadline zal hij de rol vertolken van Chad Gekko, de bazige en jaloerse echtgenoot van Veronica. Je leest het goed: echtgenoot. Chad werkt op Wall Street en voelt zich nogal bedreigd door Ronnies verleden in Riverdale. Het gaat – uiteraard – vooral om haar verleden met Archie.

Archie en Betty?

https://youtu.be/3DN4-LZFZtc

In een trailer voor Riverdale seizoen 5 kregen we al te zien dat er een serieus haar in de boter zat tussen Archie en Ronnie. Zij had namelijk Archie betrapt op een passionele kus met Betty. Of Archie en Veronica op dat moment nog een koppel waren, is niet duidelijk.

Riverdale

Al sinds 2017 beheerst Riverdale de streamingtijd van een massa kijkers. De serie van The CW is vrij gebaseerd op de stripboeken van Archie Comics. De personages in de serie (die ook via Netflix te bekijken is) moeten namelijk heel andere obstakels zien te overwinnen dan die in de comics.

Riverdale seizoen 5 wordt vanaf 20 januari uitgezonden op The CW. Andere seizoenen verschenen de nieuwe afleveringen één dag later al op Netflix.

Meer
Lees meer...