‘Riverdale’ hervat opnames en maakt dat bekend met een stomende foto van KJ Apa’s Archie

Het vijfde seizoen van Riverdale komt eraan! Dat heeft maker Roberto Aguirre-Sacasa via sociale media bekendgemaakt. Hij deelde een foto van de eerste scène die gefilmd werd. Het is een ‘stomende’ foto van KJ Apa. Letterlijk, want z’n personage Archie bevindt zich in een stoomcabine!

Riverdale-fans hebben de voorbije maanden serieus wat te verwerken gekregen. Eind vorig jaar ging het vierde seizoen van de reeks in première, maar dat kon door de coronacrisis niet helemaal afgewerkt worden. De eerste afleveringen van het aankomende vijfde seizoen zullen dat vierde afronden, waarna de serie een tijdssprong van 7 jaar maakt.

Maanden voorbereiden

Gisteren nog kondigde Riverdale-maker Roberto Aguirre-Sacasa op Instagram aan dat de opnames vandaag opnieuw zouden beginnen. “Na veertien dagen quarantaine en maanden voorbereiden, starten de opnames voor het vijfde seizoen van Riverdale morgen”, schreef ie onder een foto. Daarop staat hij tussen Camila Mendes (Veronica Lodge), Lili Reinhart (Betty Cooper), Madelaine Petch (Cheryl Blossom), Cole Sprouse (Jughead Jones) en Drew Ray Tanner (Fangs Fogarty).

https://www.instagram.com/p/CFGumctDehZ/

“We hebben de nacht in onze bubbel doorgebracht, samen met deze fantastische mensen herinneringen opgehaald en de 24ste verjaardag van Lili Reinhart gevierd. How time flies! Ik kijk ernaar uit om de rest van de groep te zien later deze week.”

Stomend, letterlijk

En die rest heeft Aguirre-Sacasa ondertussen ontmoet. Eerder vandaag deelde hij namelijk een ‘stomende’ foto van KJ Apa’s personage Archie Andrews. “Eeeeeennnn … Riverdale is terug!” schreef hij. “De eerste van seizoen 5: Archie in een stoomcabine.”

https://www.instagram.com/p/CFH_8k6j93E/

Het vijfde seizoen van Riverdale kreeg nog geen officiële releasedatum, maar hoogstwaarschijnlijk is het nog niet voor direct. Aangezien de opnames nu pas begonnen zijn, is de kans héél groot dat het nieuwe seizoen pas in de tweede helft van volgend jaar verschijnt.

De eerste vier seizoenen van Riverdale zijn terug te vinden op Netflix. Het gat vullen tot seizoen vijf verschijnt? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...