‘Riverdale’: Sterft Archie in seizoen 5?

Riverdale Archie
Riverdale

Het vijfde seizoen van Riverdale komt eraan en hoewel fans natuurlijk enorm uitkijken naar dat seizoen, kan het mogelijk pijnlijk worden voor de fans. Want schrijver Roberto Aguirre-Sacasa lijkt te hinten op het mogelijke overlijden van Archie.

Na een lange pauze door de uitbraak van het coronavirus is Riverdale begonnen met de productie van het vijfde seizoen. Schrijver Roberto Aguirre-Sacasa laat weten dat het doornemen van het script voorlopig via Zoom gebeurd, maar daarbij geeft hij ook iets wat lijkt op spoilers.

Archie

Aguirre-Sacasa deelde bij de tweet ook de boodschap: “We zeggen vaarwel tegen high school en hallo tegen …???”. Vervolgens deelde hij ook een hele reeks emoji’s, die we mogelijk mogen verwachten in het vijfde seizoen. Daarbij zijn onder andere een raket, een slang, een helikopter, een spin en een boot. Maar één van de emoji’s is ook een skelet, dat gezien kan worden als een verwijzing naar de dood. Het zijn vooral de twee foto’s van het script van aflevering 79 en aflevering 80 die onheil voorspellen voor hoofdpersonage Archie.

Op de eerste foto van het script zien we een vrolijke tekening van de hoofdpersonages die afstuderen. Maar op de tweede is de sfeer heel wat minder vrolijk. We zien drie van de vier hoofdpersonages bij een graf staan, terwijl we in het groot een tekening zien van Archie in een legeruniform. Specifiek gaat het hier dus om de 80ste aflevering uit de reeks en de vierde van seizoen 5. De aflevering heet voluit Chapter Eighty: Purgatory.

Seizoen 5

Doordat aflevering drie van seizoen vijf Chapter Seventy-Nine: Graduation heet, weten we dus ook dat het vijfde seizoen van Riverdale meteen zal inpikken na het vierde seizoen. Dat seizoen eindigde namelijk met het eindejaarsbal (prom) van hoofdpersonages.

Aguirre-Sacasa bevestigde dat al, maar liet ook weten dat er na de graduation een tijdsprong volgt van enkele jaren. “Daarna zullen kijker gedropt worden midden in iets gestoord”, zo liet hij verder weten. We zullen dus niet te zien krijgen wat de vier hoofdpersonages doen tijdens hun verdere studies, maar daarna komen we op slag jaren later terecht. En dat zou dus weleens meteen bij de dood van Archie kunnen zijn. Die de groep na jaren terug samenbrengt.

Er is nog geen datum bekend voor het vijfde seizoen maar aangezien de opnames nog van start moeten gaan, zal het waarschijnlijk pas voor volgend jaar zijn.

Gesponsorde artikelen