‘Riverdale’ stopt productie seizoen 4 door coronavirus

Het nieuwe coronavirus Covid-19 is uitgeroepen tot een pandemie, een wereldwijde epidemie. Dat heeft ook gevolgen voor de cultuursector: bioscopen sluiten de deuren en releases en opnames zijn uitgesteld. Dat laatste is ook bij het vierde seizoen van Riverdale het geval. Volgens het productiehuis wordt namelijk een teamlid medisch onderzocht, om te controleren op besmetting met het virus.

Slecht nieuws voor de fans van Riverdale: de productie van het vierde seizoen van de reeks is tijdelijk stopgezet. De reden is een mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus Covid-19.

“Teamlid medisch onderzocht”

Volgens Warner Bros. Television, die de serie maakt, wordt momenteel een “teamlid medisch onderzocht”. De opnames voor het vierde Riverdale-seizoen worden opgeschort omdat “de gezondheid en veiligheid van medewerkers, cast en crew altijd een topprioriteit is”.

Over welk teamlid dat gaat en wat zijn of haar rol binnen de productie is, laat Warner Bros. niet weten.

Maatregelen en voorschriften

Het nieuwe coronavirus Covid-19 is ondertussen uitgeroepen tot pandemie, een wereldwijde epidemie. Regeringen wereldwijd hebben hun aanbevelingen en maatregelen aangepast aan de omvang van de epidemie in hun land.

Onze Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om alle horeca-zaken te sluiten vanaf vrijdagnacht 12 uur. Voorlopig blijven winkels tijdens de week open, maar sluiten niet-noodzakelijke winkels tijdens het weekend. Dan blijven alleen zaken met voedingsmiddelen, apotheken en dierenwinkels open.

Cultuursector sluit de deuren

Scholen schrappen alle lessen tot en met de paasvakantie, maar blijven wel open voor ouders die geen opvang kunnen vinden voor hun kinderen. Nog voor die maatregelen officieel waren, beslisten heel wat spelers in de cultuursector al om de deuren voorlopig te sluiten.

Die beslissingen vielen niet alleen in België. Grote productiehuizen stellen opnames uit, zoals bij Riverdale en Mission: Impossible. Maar ook opnames die al afgerond zijn, ondervinden problemen. De release van bijvoorbeeld No Time To Die en die van Mulan zijn maanden uitgesteld.

Meer
Lees meer...