‘Riverdale’ seizoen 4 komt vanaf vandaag op Netflix

Riverdale is terug! Al is het wel maar geleidelijk aan. De eerste aflevering van het vierde seizoen staat namelijk sinds vandaag op Netflix. Op de volgende is het telkens een weekje wachten.

Dat Riverdale op 10 oktober terug naar Netflix zou komen, was al een tijdje geweten. De streamingdienst liet het hoofdrolspeler/knapperd KJ Apa zelf “vertellen” via sociale media. “Hey moet je horen”, stond daar onder een foto van de acteur. “Op 10 oktober begint seizoen 4 van Riverdale.”

En die belofte heeft hij gehouden. Want vandaag kregen we een melding op Netflix dat het vierde seizoen van de reeks beschikbaar was.

Eerbetoon aan Luke Perry

Op voorhand was ook al geweten dat de eerste aflevering van dat nieuwe seizoen meteen een eerbetoon zou worden aan Luke Perry. De acteur (die de vader van Archie speelt) overleed toen de opnames van dat vierde seizoen nog volop bezig waren.

(Bijna) alle hoofdpersonages

Wie we in het vierde seizoen van de reeks zeker wél nog zullen terugzien, zijn onder andere de hoofdpersonages uit Riverdale: Archie, Jughead, Veronica, Betty, Cheryl, Kevin, Toni, Hiram Lodge en FP Jones.

Wie sowieso niét terugkeert, is Josie. Zij vertrok op het einde van het derde seizoen met haar vader op tournee en kwam in New York terecht. Het personage van Ashleigh Murray zal een belangrijke rol spelen in de spin-off van de reeks: Katy Keene.

Seizoensfinale

Na de finale van het derde seizoen doken heel wat vragen op rond het personage van Cole Sprouse. Jughead zelf was niet te zien in de laatste scène, maar zijn vrienden wel. En die waren zijn bebloede muts aan het verbranden. De acteur heeft zelf tekst en uitleg gegeven bij de scène.

Wacht je ook liever tot een hele reeks beschikbaar is om te kunnen bingewatchen? Dan hebben we goed nieuws voor je:

Je kan gewoon de trailer van het nieuwe seizoen herbekijken om toch een beetje in de sfeer te geraken:

https://www.youtube.com/watch?v=bnVorkJGUhc&t=2s

Of je kan eens neuzen in onze lijst met de vijftig beste reeksen op Netflix en je bezighouden tot het hele vierde seizoen van Riverdale beschikbaar is.

Meer
Lees meer...